«Tegu on äärmiselt olulise muudatusega, millest võidavad nii Eesti majandus, julgeolek kui ka ettevõtjad,» rõhutas Luik kaitseministeeriumi pressiteates.

Kaitseministri sõnul on seni just relvastust ja laskemoona suures osas välismaalt hangitud, nüüd aga olukord muutub ning Eesti kaitsetööstusettevõtjate ekspordivõimalusedki suurenevad. 
«Relvade ja laskemoona käitlemise õiguse puudumine on pikalt olnud Eesti kaitsetööstuse murekoht, mis takistab kaitsevaldkonna arengut,» lausus Luik.

Seadusemuudatusega kaasnevad ka nõuded ning sanktsioonid.
Tegevusluba väljastatakse ainult Eestis tegutsevatele ning registreeritud ettevõtetele ning ettevõtjad, omanikud, juhid, vastutavad isikud ja töötajad peavad läbima taustakontrolli.
Seaduseelnõus prognoositult taotleb esimese aasta jooksul luba viis kuni kuus kodumaist ettevõtet, järgnevatel aastatel üks kuni kaks ettevõtet aastas.

Lisaks võttis riigikogu täna vastu seadusemuudatuse, mis võimaldab hakata taotlema kaitseväekohustuse täitmisest kõrvalehoidjate õiguste ja lubade kehtivuse ning väljastamise piiramist.

Allikas: https://majandus24.postimees.ee/4503771/eesti-ettevotjad-voivad-nuudsest-toota-sojarelvi