RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 6. juuni 2018

Euroopa komisjoni määrus: Leib EI TOHI olla liiga tume!

Alles see oli, kui Euroopa komisjon keelas ära krõbedaks küpsetatud kartulid – nüüd ei tohi meie leib olla liiga tume.

 

Alates Aprillist on kõikjal Euroopas kehtestatud uued toidualased eeskirjad, vahendab Wochen Blick.
Euroopa Komisjoni sõnul on see vajalik, et saaksime toidus vähendada akrüülamiidi sisaldust.
Akrüülamiid on saasteaine, mis tekib toiduvalmistamise käigus nii tööstuslikes kui ka kodustes tingimustes peamiselt kõrge süsivesikute ja madala valgusisaldusega taimsete toitude kuumtöötlemisel, eelkõige röstimisel, küpsetamisel ja praadimisel. Problemaatilisteks toodeteks võivad olla näiteks friikartulid, kartulikrõpsud, küpsised, leib, hommikusöögihelbed, kohv, aga ka imikutoidud.
Euroopa komisjoni määruses seisab, et edaspidi hakkab kohapealseid kontrolle tegema kohalik toiduinspektsioon või veterinaarasutus.
Rikkumiste korral määratakse karistuseks kuni 250 euro suurune trahv!

Allikas: http://rahvuslane.ee/valisuudised/euroopa-komisjoni-maarus-leib-ei-tohi-olla-liiga-tume/

0 kommentaari:

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP