RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 2. juuni 2018

Pariisi manifesti esitlus on nüüd videosalvestusena järelvaadatav

Head Objektiivi sõbrad!
 
Esiteks tahtsin teada anda, et tänu ligi 1500 toetaja annetustele jõudis meie portaali Objektiiv aasta kõige olulisem annetuskampaania eduka tulemuseni. Seetõttu on meil nüüd kindlus, et vähemalt aasta aega saame senises mahus portaali tegevust jätkata.
 
Kampaania kokkuvõtteks salvestasime koos kolleeg Markus Järviga allpool viidatud tänuavalduse Objektiivi toetajatele, kus arutlesime ka veidi laiemalt kampaaniaga seotud teemadel:
 
 
Teiseks tahan juhtida tähelepanu asjaolule, et teisipäeval Tartu Ülikooli kohvikus toimunud Pariisi manifesti esitlus ja temaatiline arutelu on nüüd Objektiivis videosalvestusena järelvaadatavad:
 
 
Maarja Vaino, Hardo Pajula, Jaak Valge ja Markus Järvi osalusel toimunud aruteluõhtu, mis keskendus Pariisi manifesti vaimus Euroopa identiteedi ja euroopalike väärtuste tõelisele tähendusele ning neid ohustavatele tendentsidele, läks kokkuvõttes väga hästi – oli asjalik ja sisukas mõttevahetus.
 
Tulevikus püüame konservatiivse mõtte akadeemilistele ringkondadele lähemale toomisele üha enam rõhku panna, mis on eriti oluline, pidades silmas, et ülikoolides võtab aina enam maad mõttevabadust raskelt kammitsev nn poliitilise korrektsuse õhkkond.

Pariisi manifestiga, mille kirjutas 2017. aasta sügisel kokku ja andis välja erinevatest Euroopa riikides pärit konservatiivsete teadlaste ja intellektuaalide rühm ning mis on nüüdseks tõlgitud juba 24 keelde, saab samuti tutvuda Objektiivi vahendusel. 
Vastava soovi korral võib meie sihtasutusest saada manifesti ka trükitud kujul.

 
Lõpetuseks mainin, et just eile saatsin Pariisi manifestist ühe eksemplari kõigile Riigikogu ja Vabariigi Valitsuse liikmetele ning ka Eesti esindajatele Euroopa parlamendis. Lähiajal levitame manifesti ka ülikooli õppejõudude ja kooliõpetajate seas.
 
Loodame, et see manifest ajendab poliitilistel, bürokraatlikel, akadeemilistel kui ka ajakirjanduslikel võtmepositsioonidel olevaid inimesi mõtlema ja arutlema Euroopa ja eurooplaseks olemise tähenduse üle, et euroopalike väärtuste retoorika võiks jõuda loosunglikust pinnapealsusest sügavama, sisulise tasandini ning et euroopalike väärtuste loosungi all ei juurutataks meie ühiskonnas ideoloogilist programmi, millel on tõelise Euroopa identiteediga väga vähe pistmist.
 
Ka Pariisi manifesti eesti keeles väljaandmine ning Tartus temaatilise aruteluõhtu korraldamine sai võimaikuks tänu meie sihtasutuse toetajatele, kellele kuulub jätkuvalt minu sügav lugupidamine ja tänu.
 
Heade soovidega
 
Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP