RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 9. juuni 2018

Peaminister: tugevate peredeta pole ka tugevat Poolat

 Lapsed uudistavad, kuidas esineja Wrocławi vanalinnas seebimulle lennutab. Foto: Elenakirey/Bigstockphoto.com

Poola peaminister Mateusz Morawiecki julgustab oma kaasmaalasi rajama suuri ja turvalisi perekondi, tõotades seda poliitiliselt igati soodustada.

Läinud laupäeval Poola suurperede konverentsil kõnelenud Morawiecki kiitis emasid nende osa eest elujõulise rahva ehitamisel, mis InfoWarsi hinnangul on teravaks kontrastiks paljude teiste Euroopa liidrite hoiakutega, kes kohalikke kogukondi aktiivselt võõramaiste ja kõigiti kokkusobimatute inimgruppidega asendama on asunud.

“Ei ole tugevat Poolat ilma tugevate peredeta,” ütles peaminister. “Tänu teile, teie tegudele ja teie emade pingutustele saab meil olema tugev, ilus ja uhke Poola. Suur tänu teile kõigile selle eest.”
Morawiecki kinnitas, et tal “on suur rõõm olla siin koos teiega, kuna ma usun sügavalt, et suurte perede kanda on meie iseseisvuse järgmise aastasaja koorem,” viidates riigi tänavusele tähtpäevale.
“Suured pered on esmane ja olulisim tee selleni, et Poola oleks suur, et saavutada meie unistuste Poola.”

Peaminister tõi esile majandusstrateegiaid, millega kasvavate perede rahalisi raskusi leevendada kavatsetakse. Lisaks sotsiaalsetele stiimulitele tähendab see muuhulgas rangemaid meetmeid maksudest kõrvalehiilijate suhtes, et suunata laekuvad summad lastetoetuste programmidesse.
Poolast kirjutades ei saanud InfoWars minna mööda Ungarist, kus peaminister Viktor Orbán kuulutas äsja demograafia ja sündimuse oma värske valitsuse peamisteks prioriteetideks.
“Minu esmane prioriteet on demograafia,“ ütles Orbán ning selgitas, et sisuliselt seisneb demograafia “selles, kui palju lapsi sünnib ungari naistele, kui palju lapsi me koos üles kasvatame, kas meil [Ungaris] on ungari tulevik, kas ungari rahvas jääb bioloogiliselt ja arvuliselt ellu, mida meil tuleb teha, et peatada allakäik, mida me selles vallas selgelt näeme ning mida võtta ette, et meil poleks matuseid rohkem, kui [laste] ristimisi.”

Seepärast algatab valitsus varsti “suuremat sorti perepoliitika tegevuskava, millele eelneb üleriigiline küsitlus pere alustamise ja laste kasvatamise kohta.”
Orbáni eesmärk on saavutada aastaks 2030 olukord, kus Ungari “suudab hoida omaenda rahvastikutaset, end taastoota. Ütleme otse: me tahame, et sündivate laste arv oleks vähemalt sama kõrge, kui sellest elust lahkujate arv.”

Ülaltoodule taustaks toob InfoWars esile Norra olukorra, kus sündimus on langenud 33 aasta madalaimale tasemele. Norra rahvastik siiski veel kasvab, kuid seda tänu sisserändele.

Allikas: http://objektiiv.ee/peaminister-tugevate-peredeta-pole-ka-tugevat-poolat/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP