RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 14. detsember 2018

MATTI ILVES: MACRON LÕTETAS VAIKIMISE

Pilt:Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

 "Õhtuleht"(11.12): "Erakorralises telepöördumises sõnas president Macron, et meeleavaldajate viha on „sügav ja mitmeski mõttes täiesti legitiimne“. Protestid said alguse vastumeelest kütuseaktsiisi tõusule, kuid on nüüdseks paisunud pahameeleks mitmetel ühiskondlikel teemadel. Massirahutuste käigus on hukkunud neli inimest.
2019. aastast tõuseb miinimumpalk Prantsusmaal 100 euro võrra. Hetkel on miinimumpalk umbes 1498,47 eurot."

Varem oli ülbe globalist Macron teatanud (kelle popuaarsus on langenud rekodiliset madalale, juba 19 %), et ta ei tee mingeid järeleandmisi meeleavaldajatele ja seejärel eelistas vaikimist. Suhtles rahvaga vaid peaminister ja teatas vaid ajutisest küttuseaktsiisi peatamisest. Seejärel muutusid kollaste vestide protestid juba isiklikult Macroni vastasteks.
"Voice of Europe": Thierry Paul Valette, kes aitab koordineerida kollaste vestide proteste alates juba novemri keskelt ütles, et "see samm on liiga väike ja hilinenud".

Tõesti, protestid muutusid vägivaldseks ja lõpuks toodi tänavatele juba ka soomukid. Eks sealkandis liitub protestijatega ka põhjakiht, kes alustavad rüüstamist ja ka eriteenistused kasutavad provokaatoreid, kes rüüstamisele õhutavad. Selleks, et oleks võimalik protestiate vastu kasutada suuremat vägivalda.
Nägin ühest videost, kus kooliõpilased olid Pariisis asetatud põlvili ja neid valvasid autmaatidega relvastatud politseinikud. Seda vaid seepärast, et need õpilased tahsid takistada õppetööd ühes koolis ja nii ühineda protesteerijatega.

Tõsi, Macron üht-teist küll lubas, aga seda liiga hilja ja liiga vähe. Osa meeleavaldajad teatas, et protestid jätkuvad. Ega Pransusmaa majanduslik olukord ka kõige parem ei ole, sest riigivõlg on praegu 90% SKP-st (Saksamaal veidi üle 70%) ja protestid on läinud riigile maksma kokku juba 1. miljard €.
Olgu märgitud, et eurotsoonis on lubatud riigivõlg 60% SKPst, seega enanus riike elab üle jõu ja on pankade võlaorjuses.


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP