RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 21. detsember 2018

Soomes elab üha enam vaeseid lapsi, laste vaesuse vähendamine on ebaõnnestunud

Soomes elab statistiliselt üha enam lapsi vaesuses, mis tähendab, et laste vaesuse vähendamine on ebaõnnestunud.
Vaesus mõjutab aga laste elu mitmel eri moel. Soome sotsiaalne areng on laste vaesuse tõttu pidurdunud, leiab lastekaitsevolinik Tuomas Kurttila. Laste vaesus suureneb, õpidukus langeb ja kogu rahvastiku teadmiste tase jääb nõrgemaks, vahendab Kaleva.

Terviseamet avalikustas juba 2016. aastal aruande, mille kohaselt laste ja lastega perede vaesus Soomes suureneb. Nüüd andis statistikaamet teada, et väikse sissetulekuga perede arv on kasvamas. 2017. aastal elas madala sissetulekuga majapidamistes 650 000 inimest, mis moodustab üle 12 protsendi kõigist majapidamistest.

Kurttila väitel on vaesuses elavate laste suhtarv ületanud kogu rahvastiku vaesuse suhtarvu ja on 13,7 protsenti. Laste vaesuse suurenemise pärast tunnevad muret lastekaitseorganisatsioonid. Organisatsioonid on mures, sest laste vaesus suurendab ühiskonnas ebavõrdsust ja mõjutab laste elu tulevikus.

Kurttila märgib, et Soome arengu puhul pole piisavalt pööratud tähelepanu lastega peredele. Parteid taotlevad tasuta lasteaeda, aga samas on kõige raskemas seisus pered, kus vanematel pole tööd ja seepärast ei oma nad üldse õigust last lasteaeda viia.

 Kurttila taotleb ka üksikvanemaga perede toetamist, kuigi üksikvanemaga perede vaesus on vähenemas. Üks võimalus üksikvanemaga perede olukorra parandamiseks on paindlikum tööaeg. Seaduses peaks olema sätestatud ka õhtune ja öine lapsehoid.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP