RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 11. detsember 2018

Varro Vooglaid: Minu kõne ÜRO rändeleppe vastasel meeleavaldusel


Lgp Matti Ilves!

Juhin Teie tähelepanu kõnele, mille pidasin eile Vabaduse väljakul toimunud ÜRO rändeleppe vastasel meeleavaldusel.

Paljud inimesed on minuga ühendust võtnud ja tänanud, et selles kõnes said kõlama pandud need muremõtted, mida nemadki endas kannavad. 

Kõne on kättesaadav siit:


Kui nõustute kõne sõnumiga ja peate seda oluliseks, siis palun juhtige sellele ka oma sõprade ja tuttavate tähelepanu.

Sel meeleavaldusel, kuhu oli vihmasest ja külmast ilmast hoolimata kogunenud julgelt üle tuhande inimese ning kus valitses üldiselt sõbralik meeleolu, leidis paraku taas aset üks ebameeldiv intsident, mis on oma näotuses eriti häbiväärne.

Nimelt tuli Eesti 200 nimelise uue parteiga seotud sakslasest politoloogiadoktor Florian Hartleb meeleavaldusel osalejaid provotseerima, sõimates inimesi fašistideks ja hakates nendega tõuklema, kasutades samal ajal oma vankrisse pandud last kilbina. Sellest intsidendist saab ülevaate allpool viidatud uudisest, mis sisaldab ka viiteid juhtunust tehtud videokaadritele:


Igal juhul paistab, et vasakpoolsed jõud on võtnud eesmärgiks segada süstemaatiliselt oma poliitiliste ja ideoloogiliste oponentide avalikke kogunemisi, korraldades sihiteadlikke provokatsioone. Selliste provokatsioonidega silmitsi seistes on hädavajalik säilitada rahu ja kaine meel, nagu seda eilsel meeleavaldusel ka eeskujulikult tehti. Tarandi juhtumi kogemusele tuginedes teame, et provokaatorid loodavadki just teravatele reaktsioonidele, mida saaks hakata oma huvides ära kasutama.

Üks on aga selge: ÜRO rändeleppe sügavalt ebademokraatlik läbisurumine on järjekordselt näidanud, et meie riigis võimu juures olevad ringkonnad ei hooli ei demokraatia ega ausameelsuse ideaalidest. Üha enam inimesi on sellest mitte ainult väsinud, vaid ka solvatud, mistõttu on kõike muud kui üllatav, et ühiskondlikud pinged kasvavad. 

Järgnevatel kuudel on meie kõigi kohustus seista selle eest, et need pinged viiksid riigikogu valimiste tulemuste näol oluliste muudatusteni meie riigi juhtimises. Eriti oluline on, et valimistel saaks rändeleppe läbisurumisele õiglast tagasisidet sotsid, Keskerakond ja Reformierakond, kellest esimene on teatavasti olnud kõige kirglikum rändepakti pooldaja ning kaks ülejäänut andsid parlamendis oma teadliku ja tahtliku panuse, et erinevalt Lätist, Leedust, Poolast, Ungarist, Austriast, USA-st ja paljudest teistest riikidest ühineks Eesti Vabariik rändeleppega.

Objektiivi kaudu püüame teha selleks kõik endast oleneva, seistes kompromissitult riikliku iseseisvuse ideaali kaitsel ja tõrjudes meie ühiskonnale nn multikultuursuse ideoloogia pealesurumise püüdlusi. Just sel põhjusel oleme rändeleppe teemat põhjalikult kajastanud, minnes erinevalt suuremast osast peavoolumeediast aruteludega süvitsi. Siin on valik meie poolesest kajastusest:


Kindlasti jätkame võitlust sel rindel, sest nagu ajaloolane Jaak Valge on rõhutanud, on rändetemaatika meie ühiskonna tuleviku seisukohast üks kõige olulisematest küsimustest.

Parimate soovidega

Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP