RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 9. detsember 2018

OLULINE: digitaalne dementsus on üha tõsisem probleem!

Lgp Matti Ilves!

Kuulasin täna hommikul Objektiivi allpool viidatud raadiosaadet, kus kolleegid Markus Järvi ja Martin Vaher räägivad arvutite, interneti ja nutiseadmete ülemäärase kasutamisega kaasnevatest ohtudest ning eriti noorte seas üha tõsisemast probleemist, mida nimetatakse nutisõltuvuseks ja digitaalseks dementsuseks.


Samal teemal on Objektiivis hiljuti avaldatud kaks olulist artiklit, millele nimetatud raadiosaate arutelus tuginetakse. Neist esimene on põhjalik intervjuu Saksamaa neuroteadlase Manfred Spitzeriga ja teine kokkuvõte Eesti ajuteadlase Jaan Aru väljendatud seisukohtadest. Need artiklid on kättesaadavad siit:



Soovitan tungivalt seda raadiosaadet kuulata ning anda see kuulamiseks ka oma teismelistele lastele ja lastelastele, et teadvustada neile digiajastul kõiki arvuteid ja nutiseadmeid kasutavaid inimesi – eriti aga alles areneva aju ja väljakujunemata psüühikata lapsi ja noorukeid.

Kui kasvõi üks laps jõuab selle saate abil arusaamiseni, et nutiseadmetega seonduvad tõsised ohud, ja suudab neist ohtudest oma elus hoiduda, siis on saade läinud asja ette. Sel samal põhjusel võiksite soovitada raadiosaate kuulamist ka oma laste või lastelaste koolide õpetajatele.

Loodame sellele teemale tulevikus senisest rohkemgi tähelepanu pöörata, sest jutt käib tõesti tõsistest ja kaugelt liiga vähe teadvustatud ohtudest. Selleks, et sõnum leviks, palungi ka Teil seda oma tutvusringkonnas levitada.

Parimate soovidega

Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

PS! Ühtlasi on mul hea meel teada anda, et Objektiivi annetuste kogumise kampaania on alanud edukalt, mistõttu on kampaania esimese nelja päevaga neljandik eesmärgiks seatud summast koos. Kui Te ei ole seda juba teinud, siis oleks tänuväärne, kui annaksite kampaania eduka lõpuni viimiseks annetusega oma panuse. Annetuse tegemine Objektiivi annetuste lehel on väga lihtne ja võtab vaid mõne hetke.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP