RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 8. september 2019

Krakovi peapiiskop: LGBT-liikumine ja sooideoloogia on võrreldavad punase katkuga

Krakovi peapiiskop Marek Jędraszewski. Foto: Wikimedia commons

Krakovi peapiiskop Marek Jędraszewski ei peljanud võrrelda Teise Maailmasõja järel Poolat vaevanud nõukogude ideoloogiat parasjagu leviva sooideoloogiaga: „Punane katk ei kägista enam meie maad. See aga ei tähenda, et uus, sarnane mõtteviis ei pürgiks võtma võimu meie endi hingedes, südametes ja meeltes. See pole punane, vaid vikerkaarevärviline.“

Krakovi peapiiskop sõnas Krakovi Püha Maria basiilikas fašismivastase ülestõusu 75. aastapäeva puhul peetud missa jutluses, et LGBT- ja sooideoloogia on võrreldav Poolat omal ajal kägistanud punase katkuga.
Jędraszewski sõnul tallab sooideoloogia jalge alla inimese väärikuse, kuna oma eesmärkidelt on „vikerkaarenuhtlus“ uusmarksistlik, vahendab „Irish Times“.
Päev enne seda julgustas peapiiskop kaitsma „tõde, et mees ja naine on loodud elama koos ja saama lapsi.“

LGBT-liikumine on peapiiskopi avalduse hukka mõistnud. „On vastumeelne, et kirikumees nimetab meid nuhtluseks,“ ütleb homoliikumises osalev Bartosz Staszewski. 
„Kirik ei kiida heaks kahjulikke ideoloogiaid, halbu seadusi ja moraaliliberalismi.“
Peapiiskop Jędraszewski ei ole esimene Poola kõrgem vaimulik, kes kritiseerib seksuaalideoloogiat. Piiskop Ignacy Dec deklareeris Jasna Góras juulikuus palveränduritele peetud jutluses, et kirik ei kiida heaks kahjulikke ideoloogiaid, halbu seadusi ja moraaliliberalismi.
Piiskop rõhutas, et seksuaalideoloogia on kahjulik perede terviklikkuse seisukohast. „Ütleme „ei“ peredele ja rahvale kahjulikule seksuaalideoloogiale, ütleme „ei“ LGBT-ringkondade programmides leiduvale moraaliliberalismile, ütleme „ei“ kooseluseadusele, ütleme „ei“ halbade seaduste koostamisele,” rääkis Ignacy Dec Poola kõige tähtsamasse pühamusse kogunenud palveränduritele.

Toimetas Roland Tõnisson.

Allikas: https://objektiiv.ee/krakovi-peapiiskop-lgbt-liikumine-ja-sooideoloogia-vorreldavad-punase-katkuga/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP