RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 22. september 2019

Ökoäng: noored tõotavad mitte lapsi saada, kui valitsused ei peata kliimamuutust

Üha enam noori tõotab mitte lapsi saada, kui valitsused ei võta midagi ette kliimamuutuse peatamiseks, vahendab LifeSiteNews. "Ma tõotan mitte lapsi saada, kuni olen veendunud, et minu valitsus tagab neile turvalise tuleviku," võib lugeda 18-aastase Kanada noore Emma Limi algatatud liikumise veebilehel.

"Ma pole ainus noor, kes loobub elukestvatest unistustest, kuna on tuleviku suhtes ebakindel. Me oleme kursis teadusega ja pöördume nüüd oma valitsuste poole: palun, tagage meile turvalisus. Palun tegutsege, kuni on veel aega," kirjutab Emma Lim tungivalt.
Hiljuti vahendas portaal Uued Uudised, et üha enam noori ja lapsi kannatab nn ökoängi all. Paljud vajavad koguni psühholoogilist abi.
"Sümptomid sarnanevad kliinilisele ärevusele, tunded on samad, ainult et põhjus on erinev. Kardetakse keskkonnakatastroofi, seda, et me kõik sureme," selgitab Kliimapsühholoogide Liidu (CPA) juht Caroline Hickman.

Ülalmainitud Emma Limi veebileht on seotud veebilehega Climate Strike Canada, kus kutsutakse õpilasi osalema reedeti kliimamuutuse teemalistel protestiaktsioonidel.
Nagu selgub, korraldatakse ka Eestis noortele nn kliimastreigi kiirkoolitust.
"Pahempoolsed poliitikud avastasid kliimamuutuses uue viisi, et läbi suruda oma sotsiaalse ja majandusliku õigluse agendat valitsuse kohustuslike programmide abil," märkis Carletoni Ülikooli professor Michael Hart juba 2016. aastal.

Fotol: kliimastreik Berliinis 2018. a (Wikimedia Commons)

Allikas: http://www.meiekirik.net/index.php/uudised/1036-oekoaeng-noored-tootavad-mitte-lapsi-saada-kui-valitsused-ei-peata-kliimamuutust

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP