RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 16. september 2019

ÜRO hea “töö”: 60 000 vägistamist ja 3300 ametis pedofiili

ÜRO peasekretär Antonio Guterres mõtisklemas. Foto: Scanpix/Reuters

Ajaleht The Sun vahendab Ühendkuningriigi endise ÜRO kõrge ametniku sõnu, kelle hinnangul on ÜRO töötajad viimase kümnendi jooksul vägistanud üle maailma kuuskümmend tuhat inimest.

2017. aastal andis Punase Risti tähtsal positsioonil töötanud Andrew MacLeod toonasele rahvusvahelise arengu (Department for International Development) ministrile Piti Patelile üle toimiku ÜRO kuritegudega, kus oli muuhulgas kirjeldatud pealkirjas viidatud õuduseid.
MacLeodi sõnul on ÜRO töötajad viimase kümne aasta jooksul toime pannud 60 000 vägistamist. Samamoodi väidab Londoni Kings College’i professor MacLeod, et ÜRO erinevates agentuurides töötab vähemalt 3300 pedofiili.

Tuhandete “kiskjalike” seksuaalkurjategijate seas on eriti hinnas abi- ja heategevusorganistasioonide töökohad, kuna nede kaudu pääseb ligi haavatavatele naistele ning lastele.
Säherdusi inimsuse vastaseid kuritegusid on ÜRO kõige kõrgemal tasemel kaks aastakümmet süstemaatiliselt kinni mätsinud ja kes on julgenud midagi neist rääkida, on kaotanud töökoha.
Kuna Ühendkuningriigi valitsus pole aastaga midagi ette võtnud, pöördus MacLeod oma toimikuga möödunud aastal ajalehe The Sun poole väites, et ÜRO hoogu koguv seksuaalkuritegude skandaal on võrreldav katoliku kirikut tabanud samalaadse skandaaliga.

Tema sõnul “töötab ÜRO abiorganisatsioonides kümneid tuhandeid pedofiilikalduvustega inimesi, kuid kui sul on seljas UNICEFi t-särk, ei päri keegi, milliseid eesmärke inimene tegelikult teenib.”
“Sa võid karistamatult teha, mis pähe tuleb. Sellist laadi süstemaatiline seksuaalkuritegevus vaevab abitööstust üle maailma,” väidab endine diplomaat.
“Süüdi on süsteem (ÜRO) ja sellele oleks tulnud lõpp teha juba aastaid tagasi,” on ametnik veendunud.
Täna üritab professor MacLeod abiorganisatsioonide mõistust koju kutsuda, et need oma töötajate tausta palju rangemalt kontrolliksid.

Andrew MacLeod juhtis ÜRO abiorganisatsiooni missioone üle maailma ja on töötanud Balkanil, Rwandas ja Pakistanis. Tema sõnul võiks Ühendkuningriik võtta oma südameasjaks ÜRO abiorganisatsioonide seksuaalkurjategijatest puhastamise ja teha kõik, et sellised inimesed saaksid kohtus teenitud karistuse.
MacLeodi poolt välja käidud number 60 000 põhineb osalt ÜRO peasekretäri Antonio Guterresi 2017. aasta tõdemusel, et ÜRO rahuvalvajad ja tsiviilteenistujad kuritarvitasid 2016. aastal ühel missioonil 311 ohvrit.
ÜRO tunnistab ka seda, et selliseid juhtumeid on suure tõenäosusega mitu korda rohkem, sest seksuaalkuritegude kaebusi väljaspool sõjapiirkondi kokku ei loeta.
Professor MacLeodi sõnul antakse teada ehk ainult ühest ÜRO töötajate seksuaalkuriteost kümne kohta.

Toetudes Andrew MacLeod kogutud tõenditele, ründas Piti Patel Arenguministeeriumit, süüdistades seda viidatud seksuaalkuritegude varjamises. Pateli sõnul üritasid ministeeriumi ametnikud teda keelitada ÜRO töötajate kuritegusid mitte avalikustama väites, et “kurjategijateks olid ainult ÜRO sõdurid ja millegi rohkema väitmine on ilmselge liialdus.”
Ühendkuningriik on üks ÜRO kümnest suuremast toetajast, andes organisatsioonile kaks miljardit naela aastas (2,24 miljardit eurot).
MacLeodi sõnul on “ebamugav tõde, et Ühendkuningriigi maksumaksja rahastab enese teadmata laste vägistamist.”
Ühendkuningriigi peaministri sõnul “ei tohi seksuaalset väärkohtlemist mitte mingil juhul taluda,” kuid vaatamata süüdistuste tõsidusele ei ole Ühendkuningriigi valitsus (ega ükski teine ÜRO liikmesriik) ÜRO töötajate seksuaalvägivalla suhtes uurimist algatanud.

Vahendas Karol Kallas.

Allikas: https://objektiiv.ee/uro-hea-60-000-vagistamist-ja-3300-ametis-pedofiili/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP