RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 28. september 2019

Rünnakute all oleva Boris Johnsoni naerul nägu ja positiivne olek ajavad tema vastased marru ning tõstavad toetust Brexitile

Kui mingites uudistes räägitakse sellest, kuidas Boris Johnson olevat vihastunud, ei maksa seda tõsiselt võtta – tema oponente häirib just see, et ta seda ei tee.
Pärast teisipäevast Suurbritannia ülemkohtu otsust, mille kohaselt oli parlamendi töö peatamine Boris Johnsoni poolt ebaseaduslik, üllatas paljusid Johnsoni endiselt naeratav nägu ja positiivne olek avalikkusega suheldes.
Kõigutamatu rahuga jätkab Johnson oma missiooni viia Suurbritannia 31. oktoobriks EL-ist välja. Johnson järgib ilmselt oma suure eelkäija Winston Churchilli motot: „KBO – keep buggering on“ [jätkakem võitlust]. The Telegraphi ajakirjanik Patrick O’Flynn leiab, et Johnsoni selline käitumine mõjub ilmselt paljudele tema kriitikutele häirivalt ja kasvatab tema toetust Brexiti pooldajate hulgas.

Arvestades seda, kui uskumatult kaugele on Briti establishment valmis Brexiti takistamiseks minema, oli Boris Johnsonil igati õigus üritada peatada parlamendi töö pikemaks ajaks kui tavaliselt. See ei õnnestunud ainult põhjusel, et kohtulikku aktivismi praktiseerivad kohtunikud olid valmis astuma tavatu sammu ja piirama järjekordsel peaministri eelisõigusi. Sest nüüdseks on temalt juba võetud võimalus kuulutada välja valimisi ilma opositsiooni toetuseta ja õigus võtta vastu välispoliitilisi otsuseid, näiteks õigus otsustada vajaduse üle paluda veel kord Brexiti pikendust.
Theresa May põrumise tõttu 2017. aasta erakorralistel üldvalimistel päris Johnson tooride enamuse asemel vähemusadministratsiooni. Enam kui 20 toori parlamendiliikme reeturlik käitumine muutis parlamendi aritmeetika veelgi keerulisemaks. Kuid kõigest hoolimata ei ole Johnsoni otsusekindlus kahanenud.

Opositsiooni poliitikute strateegia on ilmselge. Nad tahavad panna Johnsoni murdma oma lubadust paluda järjekordselt Brexiti edasilükkamist. Neil on õnnestunud suruda läbi seadus, mis lausa nõuab peaministrilt seda. Nad loodavad, et sel juhul lähevad paljud konservatiivide hääletajad üle Brexiti partei taha, mis võimaldaks anda opositsioonil lõpuks roheline tuli erakorralisteks üldvalimisteks ja loota EL-i pooldajate võidule. Sel juhul olekski neil võimalus Brexit lõplikult tuksi keerata.
Kuid niikaua kuni Johnsonil õnnestub kõigi nende uskumatute rünnakute all säilitada otsusekindlus, ei pööra Brexiti pooldajad talle nii kergesti selga. Paljud on tegelikult üsna pettunud, et Nigel Farage ühines EL-i pooldajate kisakooriga, kes nõuavad Johnsoni tagasi astumist.
Seega võib arvata, et niikaua kuni Boris Johnson jätkab KBO-ga, tõstab iga uus rünnak ja võimendatud tagasilöök tema toetust Brexiti pooldajate hulgas.

Allikas: The Telegraph
Refereeris Triin van Doorslaer

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/maailm/runnakute-all-oleva-boris-johnsoni-naerul-nagu-ja-positiivne-olek-ajavad-tema-vastased-marru-ning-tostavad-toetust-brexitile/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP