RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 29. juuni 2015

"Nõmme Raadio", Margus Lepa: Nii lähebki meie „eliit“ Buratinoga lollidemaale virtuaalraha istutama

Umbes 20 aastat tagasi naerutasin rahvast ettepanekuga rahva elujärje parandamiseks vahetada välja rahvas – tuua sisse rikkamad väliseestlased. Äraspidisel kombel on seegi nali tõeks saamas...
Euroopa Nõukogu sotsiaalõiguste komitee koos Eesti ametivõimudega andis 2010. aastal hinnangu, et Eesti ei ole valmis ratifitseerima sotsiaalharta artikli 4 lõiget 1, mis tunnustab töötajate õigust saada niisugust töötasu, mis tagab neile ja nende perekondadele inimväärse elatustaseme.
Tõlgin: Eesti Vabariigi töötajatel ei ole õigust saada niisugust töötasu, mis tagab neile ja nende perekondadele inimväärse elatustaseme.

Artikli 4 lõike 1 alusel peab õiglane miinimumpalk moodustama vähemalt 60% keskmisest netopalgast. Eestis on vastav näitaja viimaste aastate jooksul olnud aga umbes 41 %.
Ja nüüd meie Riigikohtu otsusest: Kolleegium selgitas, et VMS § 178 lg 1 kohaselt on tööandja kohustatud maksma välismaalasele tasu, mille suurus on vähemalt võrdne Statistikaameti poolt viimati avaldatud Eesti aasta keskmise palga ja koefitsiendi 1,24 korrutisega. Sama paragrahvi lg 4 kohaselt peab töötamiseks tähtajalise elamisloa andmise korral välismaalase töötasu võimaldama tema toimetulekut Eestis.
https://www.riigiteataja.ee/kohtu…/kohtulahendi_analyys/6628
Saame jälestusväärse seose: eestlase miinimumpalk on 41% riigi keskmisest palgas ja sisserännanu miinimumpalk on 124% riigi keskmisest palgast, tehes sama tööd.
Eeldades, et keskmine palk on umbes 1000.-, töötab eestlane 410 euro eest ja palavalt armastatud pagulane 1240 euro eest. Kas siis alamakstud eestlane peab enda elatamiseks hakkama ülemakstud pagulaspere toateenijaks? Ei, miks? Ta võib ju minna sinna, kus eestlasel on parem...

Alguse juurde tagasi tulles julgen väita, et piisava pagulaste hulga puhul tööviljakus küll väheneb ent maksulaekumine meie õhukesele riigile võib suureneda kordades. Ja ka uuskeskmine palk tõuseks kõvasti, mis võimaldaks paguldistele veelgi rohkem maksta, suurendaks maksulaekumisi ja... tõstaks omakorda keskmist palka.
Nii lähebki meie „eliit“ Buratinoga lollidemaale virtuaalraha istutama - Eesti ju vana põllumajandusmaa!

Allikas: Facebook

1 kommentaari:

Anonüümne 29. juuni 2015, kell 13:56  

Nõmme Raadio kuulaja
Väga õigesti öeldud.Härra Margus Lepa on tark, julge ja suure analüüsivõimega inimene.Näeb asju,mida teised ei taha või ei oska näha.Tema arvamus läheb mulle väga korda.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP