RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 4. september 2014

MATTI ILVES: MÕNI SÕNA PRESIDENT OBAMA VISIIDIST

Foto: Erik Prozes

Persident Barack Obama visiit ei täitnud sellele pandud suuri kartellipoliitikute lootusi. Kõigepealt sai ninanipsu meie president Ilves, kes Norra külastuse ajal peetud kõnes ihales NATO alalist baasi Eestisse.
Obama ütles täiesti kindlalt, et alaliselt Baltikumis resideeruvaid baase ei tule. Eestisse saadetakse vaid väike kontingent sõdureid, heal juhul mõne tankiga ja seda vaid rotatsiooni korras. Pluss mõne NATO lennuki roteeruv baseerumine Ämari lennuväljal ja see oli sisuliselt kõik. See pole kaitse, vaid kohalolu näitamine, millel venelastele teatav heidutav mõju kui sedagi.

Samuti ilmselt ei täitunud meie sõjaväelaste ja poliitikute unistus sellest, et sõjaväebaasi asemele rajatakse vähemalt NATO varustusbaasid, et siis vajadusel tuua kiiresti väed kohale õhutransporti kasutades ja relvastus oleks neid siin juba ootamas.

Nüüd paistab kindel olevat ka see, et NATO tippkohtumisel ei tühistata Venemaaga sõlmitud aluslepingut, vaid korrigeeritakse seda vastavalt vajadusele. Hoolimata sellest, et Putin sisuliselt sülitas sellele lepingule. Selline tegevus jätab võimaluse igasugusteks kokkulepetaks Venemaaga, ka Putin-Merleli võimaliku salasobingu rakendamiseks teiste riikide arvel.

Kummaline on ka see, et NATO juhtriik peab ikka ja jälle kinnitama  NATO aluslepingu artikkel 5. kehtimist (lühidalt, et rünnak ühe liikmesriigi vastu on rünnak kõigi vastu), ju siis ei olda selles siiski päris kindlad. Ega selles ei saagi olla kindel, sest artikli rakendamist ei otsusta sõjaväelased, vaid otsustustäius on poliitikute käes ja siin on võimalikud igasugused variandid, sest poliitikud tegutsevad alati oma riigi huvides.

Lõpetuseks lisan veel, et meie kartellipoliitikutele Obama määris ikka tublisti mett mokkadele, kiites siin valitsevat poliitilist režiimi lausa taevani ja kõige tähtsam, et ka lihtrahval ei jäänud see märkamata. See oli valitsejatele rõõmustav ja vajalik just saabuvate Riigikogu valimiste eel, sest nüüd paistab poliitkartelli võimutsemine jätkuvat.

1 kommentaari:

Anonüümne 6. september 2014, kell 12:42  

Pole mingit tähtsust, mida keegi ütles -seni kuni püsib valimiste võltsimise võimalus, ei kao vihatud parteide võim.Ka gallupeid võib sama hästi oma kasuks üles bluffida, nii et seda kuratlikku ringi on raske murda.Elame-näeme, kaua see kestab.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP