RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 30. september 2014

PILOOT: Raha kui Võlg

„Andke mulle õigus kontrollida raha väljalaset riigis, ja mind ei huvita enam, kes kirjutab selle riigi seadused.”
Mayer Amschel Rothschild

Kui koloniaalaeg läbi sai ja otsese toore jõuga riike enam edasi röövida ei õnnestunud, mõeldi maailmapankurite poolt välja järgmine trikk, millega maailma maid röövitud siiamaani – RAHA KUI VÕLG. See kehtestati 1913 Föderaalreservi  kui keskerapanga asutamisega New Yorkis, millel oli mitte ainult õigus piiramatul hulgal emiteerida raha (ja talle alluvatel kommertspankadel laenata raha mitte rohkema kui 10%-lise kohustusliku reserviga), vaid anda seda ka Ameerika Ühendriikide valitsusele “võlgu” – et seejärel hakata saama kasvavaid intresse. Sellise raha muutmisest maailma keskseks reservvaluutaks pikemalt teisal (kahe maailmasõja korradamise ja Bretton Woodsi lepingu pealesurumisega maailmale 1944), kuid alles täna on kokkukukkuvat USA dollarit kõrvale tõrjumas uue valuutaühenduse BRICS poolt juurutatav kullapõhine arvesldusühik (dollari kaotades oma kullakatte 1971 – muutudes sealtpeale maailma naftakaubandust sõjalise jõuga kontrollivaks “naftadollariks”). Raha kui Võlg on tänase pankokraatia poolt “majandustõusude” ja “majanduskriisidega” manipuleeritava maailmamajanduse põhimehhanism, ilma milleta pole võimalik mõista selle olemust. Ilma selleta on ka kaasaegne ülikoolides õpetatav majandusteadus muutunud eksitavaks ja tegelikkust varjavaks pseudoteaduseks.

TSITAATE FILMIST „RAHA KUI VÕLG“

“Raha loomise protsess pankade poolt on nii lihtne, et mõistus keeldub seda uskumast.” (John Kenneth Galbright, majandusteadlane)
„Ma kardan, et lihtsad inimesed ei rõõmusta, kui saavad teada, et pangad saavad luua ja faktiliselt ka loovad raha. Ja need, kes kontrollivad riigivõlga, määravad valitsuste poliitika ja hoiavad enda käes rahvaste saatusi.” (Reginald McKenna, Inglise Midlandi Panga juhatuse eksesimees)
„Selgub, et meie raha on antud meile pankade laenuoperatsioonide armust – kes ei anna meile laenuks mitte raha, vaid ainult lubadusi välja maksta raha, mida neil pole.” (Irving Fisher, ökonomist ja kirjanik)
„Selline on meie rahasüsteem. Kui selles poleks võlgu, poleks ka raha.” (Marriner S. Eccles, Föderaalreservi juhatuse esimees)
„See mõte šokeerib: me sõltume täielikult kommertspankadest. Keegi peab võtma laenuks iga dollari, mis on ringluses, olgu sularahas või mitte. Kui pangad loovad palju kunstlikku raha, on meil õitseng, kui mitte – sureme nälga. Meil pole stabiilset raha. Kui näed kogu tekkinud olukorda, ei taha uskuda selle väljapääsmatuse tragöödiat, kuid nii see on.” (Robert H. Hemphill, FR laenuosakonna juhataja, Atlanta, Georgia)
„Ma pole veel kohanud kedagi, kes terve mõistuse juures olles oleks õigustanud fakti, et Föderaalvalitsus võtab võlgu omaenda rahvusliku raha. Ma usun, et saabub aeg, kui rahvas nõuab selle muutmist. Ma usun, et saabub aeg, mil teid, mind ja kõiki Kongressis süüdistatakse tegevusetuses ja vaikivas toetuses kehtivale idiootlikule süsteemile.” (Wright Patman, demokraat, Kongressi Pankade ja Valuuta Komitee esimees 1063-1975)
Vaata filmi eestikeelsete subtiitritega: http://reaalmeedia.fhero.net/videos/raha-kui-volg/

Allikas: http://kaadripoliitika.wordpress.com/2014/09/29/raha-kui-volg/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP