RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 25. september 2014

Poliitiline aktivist pisteti Obama visiidi ajaks trellide taha

Poliitiline üliaktivist Meelis Kaldalu oli USA presidendi Barack Obama külaskäigu ajal kadunud nagu tina tuhka.

Seesama Kaldalu, kes tegi presidendi vastuvõtul Evelin Ilvesele kummarduse ja Eurovisioni lauluvõistlusel Kopenhaagenis ronis lavale.
Mõni päev enne Obama saabumist avaldas Kaldalu Delfi kommentaariumis Obama-teemalise pilaluuletuse. 2. septembri hommikul ehk päev enne USA presidendi visiiti ärkas Kaldalu Tartus resoluutsete koputuste peale. Politsei tuli talle järele ja toimetas mehe vilkurite huilates Tallinna, kus korra juba süüdimatuks tunnistatud Kaldalu viidi Paldiski maanteele psühhiaatriakliinikusse ekspertiisi.
Sealt sattus ta arestikambrisse. Kaldalu pääses kongist enam-vähem samal ajal, kui Obama lennuki rattad Ülemistel stardirajalt tõusid.
Politseist jõudis Ekspressile Kaldalu kinnipidamise kohta kaks versiooni. Mitteametlik versioon kinnitab, et Kaldalu võeti kinni, et "hullumeelne probleeme ei tekitaks". See võis Obama visiidi turvareegleid aimates olla ka üsna hea variant Kaldalule, vastasel juhul võinuks liigne aktiivsus tema tervisele pöördumatut kahju tuua.
Teise, ametliku versiooni kohaselt kahtlustatakse Kaldalut Anna-Maria Galojani allkirja võltsimises. Meest otsiti selle uurimise tarbeks taga ja - ennnäe kokkusattumust -, ta leiti uurimistoimingute jaoks üles just siis, kui Obama Eestis käis.
 Foto: Ilmar Saabas


See leht on trükitud EESTI EKSPRESSI internetiväravast
Aadress http://ekspress.delfi.ee/archive/article.php?id=69807049 

__________________
Kaspar Rammo kommentaar Facebookis:
Nagu NSVL ajal - teisitimõtlejad hullarisse ja pärast "ravi" ongi hull valmis.
Samas, kui selline asi toimuks Venemaal, siis oleks kisa taevani - kes piiksuks Twitteris ja kes möliseks TVs. Puna-Hiinas ongi sellised asjad igapäevased, aga puna-Hiina kallal ei juleta kobiseda...


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP