RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 17. september 2014

Piirilepingu ratifitseerimine Venemaaga tuleb Eston Kohveri röövimise järel peatada

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 15.09.14


Eesti Konservatiivne Rahvaerakond kutsub valitsust üles võtma välisminister Urmas Paeti poolt alla kirjutatud Eesti-Vene piirilepingult allkiri tagasi, kuna Venemaa on näidanud, et ei austa rahvusvahelist õigust ning riikidevahelise piiri puutumatust. Ühtlasi oleks see kohane diplomaatiline surveavaldus Venemaale Kohveri vabastamiseks nõustumata kaasa minemast Moskvas planeeritud kohtufarsiga.

„Oleme algusest peale pidanud veaks teha taoline ühemõtteline kingitus Eesti territooriumi, järjepidevuse ja õigluse arvelt Venemaale,“ selgitab Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme. „Valitsuse julgeolekualased põhjendused loovutusliku piirileppe sõlmimiseks on alati olnud õõnsad, kuid meenutame, et meie ministrite kinnitusel pidid Eesti-Vene suhted meie loovutuste tagajärjel paranema. Eston Kohveri juhtum näitab, et Moskva ei ole kunagi kavatsenud Eestiga suhteid parandada vaid tegeles jultunud väljapressimisega. Jätkata praeguses olukorras piirilepingu ratifitseerimisega tähendab ühest heakskiitu Kremli käitumisele ning näitab Eesti nõrkust ja allaheitlikkust. Me ei tohi sellist signaali praeguses olukorras mitte mingil juhul välja saata.“

Konservatiivne Rahvaerakond meenutab, et Eestil on Venemaaga kehtiv piirileping Tartu Rahu näol olemas ning lisaks sellele üle 20 aasta praktikas toiminud kontrolljoon. Mida meil paraku ei ole, on selle kontrolljoone valvamine ja kindlustamine Eesti valitsuse poolt.

Allikas: http://www.ekre.ee/piirilepingu-ratifitseerimine-venemaaga-tuleb-eston-kohveri-roovimise-jarel-peatada/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP