RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 11. september 2014

MEIE KIRIK: REPLIIK: Piinlik küll, härra Ilves, kuid Eesti valis äsja oma presidendiks Vladimir Putini

Autor: Veiko Vihuri   
teisipäev, 09 september 2014
Just nActive Imageõnda tuleks kommenteerida värsket küsitlust, mille kohaselt 59 protsenti Eesti elanikest ei pea homo­seksuaalsust vastu­võetavaks ning rahva toetus sama­sooliste paaride kooselu registreerimise lubamisele on langenud kahe aasta jooksul kuus protsenti.
Aga kuidas Venemaa president Vladimir Putin siia puutub? Ega mainitud seos tulekski muidu pähe, kui Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves poleks sama­sooliste paaride küsimusest teinud eesti rahva ja Eesti riigi eksistentsiaalse küsimuse, väites, et otsus kooselu­seadus vastu võtta või tagasi lükata tähendab valimist Lääne või Venemaa väärtuste­süsteemi vahel.
„Eesti peab olema salliv ja liberaalne riik, kus austatakse põhi­õigusi ja kõigi inimeste võrdsust seaduse ees,“ märkis president Toomas Hendrik Ilves 8. septembril riigi­kogu VIII istung­järku avades.
„Seepärast on mul hea meel, et samasooliste kooselupaaride õigusi kindlustav seadus­eelnõu on lõpuks teie laudadel. Selle debati toonist ja viisist peegeldab vastu Eesti poliitilise kultuuri hetkeseis. Just seda küsimust arutades seisame otsekui ristteel, kust edasi minnes otsustame, milliste riikide ja rahvaste moodi me soovime ja suudame olla. Millisesse väärtus­maailma me kuulume. Kuhu tahame kuuluda,“ jätkas president.
Niisiis: meil on valida, kas tahame kuuluda tsiviliseeritud Läände või barbaarsesse Itta. Eesti ajakirjandus on juba kevadest saadik – võimalik, et homo­seksuaalse ärimehe Peeter Rebase tellimusel – pasundanud, et kooselu­seaduse vastased on kremli­meelsed ja Putini toetajad.
Juba augusti alguses selgus TNS Emori uuringust, et enamik Eesti elanikest ei toeta kooselu­seadust. Veelgi enam, mitte ühegi parlamendi­erakonna valijate enamus ei toeta kõne­alust eel­nõud (vt siit). Ja seda vaatamata meie „valgustatud eliidi“ suust korduvalt kõlanud manitsustele ja hurjutamisele ning kuude­pikkusele massiivsele meedia­kampaaniale. (Või just nimelt tänu kõigele sellele?)
On tõesti kurvastav ja piinlik, härra Ilves, et rahvas, kes teile palka maksab ja keda te peaksite oma ametis teenima ja esindama, valis teie asemel presidendiks Vladimir Putini. Teie enda sõnade põhjal.
Aga teil, härra Ilves, on tuline õigus, kui te riigikogus ütlesite:
„Eesti peab saama iga aastaga suuremaks. Vaimult. Mõjult. Heaolult. Kas selle sihi suunas aitab liikuda ühiskonna lõhestamine, umbusu ja viha külvamine? Ei aita.“
Palun lõpetage siis ühiskonna lõhestamine, umbusu ja viha külvamine, valikuline sallivus, meie rahvast sajandeid kandnud väärtuste mahategemine ja sadu tuhandeid inimesi ühendavate kirikute – Eesti ühiskonna lahutamatu osa – arvamuse ignoreerimine.
Palju rohkem teie veendumusest, et sama­soolistele paaridele tuleb anda kooselu registreerimise õigus, häirib inimesi teie ülbus nimetada teisiti­mõtlejaid – antud juhul tuhandeid ja tuhandeid eri rahvusest Eesti inimesi – sallimatuteks ja viha külvajateks ning seostada neid Putini Venemaaga. Eesti Vabariigi presidendina ei ole teil õigust seda teha. Vähemalt mitte sallivas ja liberaalses riigis, mille üle te uhke olete.

Fotol: president Vladimir Putin (www.kremlin.ru)

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP