RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 20. aprill 2015

Erukindral Urmas Roosimägi: Eestil on rahulikku aega veel 8-10 aastat

Foto: Arvet Mägi

Afganistanis sõdinud ja Eesti kaitseväes maaväe staabiülema ametit pidanud Tapa vallavolikogu esimees, erubrigaadikindral Urmas Roosimägi ei jaga vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvese arvamust, et riiki on võimalik nelja tunniga vallutada.


Mina ei jaga härra presidendi seisukohti. Loodan, et see oli emotsionaalne väljaütlemine. Miks? Seda õpetatakse kindralstaabi akadeemiates. Sõda ja konflikt ei sünni üleöö. Enne kui Krimm hõivati, tekkisid need rohelised mehikesed. Relvastatud kokkupõrkele eelnevalt tuleb see, et poliitilised jõud on omavahel lõplikult tülli läinud. Ühele või teisele riigile esitatakse mingid pretensioonid. Relvastatud konflikt toimub siis, kui teisi võimalusi probleemi lahendamiseks ei ole. Seepärast on vaja viia väed lahinguvalmidusse. Ja vägede lahinguvalmidusse viimine ei jää teisele poolele märkamatuks.
Neli tundi - kas vene väed hakkavad liikuma sada kilomeetrit tunnis? Isegi tankid ei sõida nii kiiresti. Seni, kuni oleme NATO liige, Euroopa Liidu liige, ei toimu mingisugust neli tundi.
Minu arvutuste kohaselt on meil rahulikku elu veel 8-10 aastat. Seda ei peaks niisama raiskama. Peame sihipäraselt ja kindlalt ehitama oma riigikaitset.

Allikas: http://www.virumaateataja.ee/3154703/erukindral-urmas-roosimagi-eestil-on-rahulikku-aega-veel-8-10-aastat

1 kommentaari:

Anonüümne 21. aprill 2015, kell 11:48  

Isand Roosimägi ,Ei kahtle teie kompententsuses sõjanduse alal, kuid parim kaitse Eestile on korras majandus.Kas ikka tasub kaitsta riiki ,kus vaid käputäis kogu rahvast saab võimaldada omale inimväärset elu?Riiki, kus arstid palkavad kahtlase mainega institutsioone ,et rahvalt välja peksta võlguolevat raha?Arstid kuuluvad riigi rikkamate inimeste hulka. Kus on kõrgete piletihindade tõttu on varjatud sunnismaisus ja hinnad veelgi tõusevad? Nälgivatest lastest ei räägikski... Kas ei tuleks hoopis teha lõpp sellele õudumajale???Kas kavatsete ka teie peksta jõuga mehed relvade alla?Laiapõhjaline kaitse?-no seda sündivat imelooma tahaks näha oma silmaga....



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP