RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 19. aprill 2015

Kaspar Rammo: Haigus, mille nimeks on poliitiline korrektsus

"Tegu oli aina enam võimust võtva haigusega, mille nimeks on poliitiline korrektsus. See ühiskondlik nähtus on imbunud meie ellu nii, et enamik meist pole seda isegi märganud. Sündinud soovist parema ja õiglasema maailma järele, on selle algupära igati õilis, aga ajalugu peaks olema meile õpetanud, et ideed, mis näevad paberil kenad välja, lõpevad ellu rakendatuna tihtipeale katastroofiga. Ma usun, et Eestis mõistetakse seda vägagi hästi.
/.../
Briti, USA või Lääne-Euroopa mehena 2015. aastal tean hästi, et neid, kes mind ajakirjanduses esindaksid, jääb üha vähemaks. Neid – nagu minu isa, vanaisa ja arvutud muud meesisikud minu elus –, keda üha enam inimesi peab sobimatuks ja solvavaks. Neid, kes ei sobi sängi, mille voolu kirjutab ette vasakpoolne metropoli eliit, kes juhib minu maa ajakirjandust.
Ajakirjandust ja selle järgijaid, kes lihtsalt ei suuda mõista selliseid mehi, kes ei mõista, et mehel võivad olla vaated, mida mõned peavad aegunuks ja solvavaks, aga kes ometi on lahke, kaastundlik, hooliv ja intelligentne, ja veelgi enam, sageli hoiab kinni vaadetest, mille kohta ta südames teab, et need võivad tekitada vastakaid arvamusi, aga kes ometi paiskavad endast välja rõõmu ja nalju, mis ühendab vastuhaku elementaarse inimliku ellujäämisega.
Jeremy Clarkson oli mees, kes kajastas Briti ühiskonna alaesindatud meestuumikut, kes ütles välja asju, mida me mõtleme, kes tegi nalju, mida me teeme oma sõprade seas, kes oli vaimustunud samadest asjadest, millest vaimustume meie – ja meie isad, vennad, vanaisad ja onud. Briti ajakirjandus on tasapisi õõnestanud lihtsa mehe jalgealust, lahustanud meid musklimeesteks, nohikuteks, tühisusteks, kes ei suuda reklaamis pliitigi puhastada, sellisteks tüüpideks, kellest isegi ei räägita.
Just nende viimaste eest seisis Jeremy ja nüüd on ta minema löödud. Üks feministlik rühmitus kuulutas hiljaaegu, et soovivad seksistliku kirjanduse ja saadete hävitamist ajaloost, päris «1984» laadis kultuuripuhastust. Enid Blytoni «Kuulsa viisiku» raamatute originaaleksemplare ei ole enam kuskilt osta: kõikjal on «uuendatud väljaanded», mis viisakalt pühivad minema kerge rassismi ja seksismi, mis iseloomustas kirjaniku ajastut ja ühiskondlikku klassi."
http://arvamus.postimees.ee/3160661/daniel-coll-jeremy-clarkson-viimane-mees

Allikas: Facebook

1 kommentaari:

maks 20. aprill 2015, kell 22:14  

Mis sa virised? Kes süüdi?
Ise süüdi!
See eest Venes ja Hiinas eriti mees suure au sees! Patriotism ja kodumaa uhkus!
Võõraid riiki alaliselt Ei lubata.
Ise süüdi. Olge vait.
USA õpilased , kõik algas USAst



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP