RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 10. aprill 2015

Kooseluseadust koalitsioonileppesse ei kirjutatud, aga diil tehti

 Foto: Ilmar Saabas

Koalitsioonileppest jäeti välja kaks emotsionaalset teemat – kooseluseaduse rakendusaktid ja Eesti-Vene piirilepingu ratifitseerimine.
Samal ajal leppisid Reformierakond, IRL ja sotsid suuliselt mõlemas küsimuses kokku.
See oli teadlik valik – ärme kirja pane, aga lepime kokku, et teeme ära. Sellise käigu tegemiseks tõid läbirääkijad mitmeid põhjuseid: ei maksa rahvast lõhestada, ei maksa anda EKRE-le uusi jutupunkte, aitame IRLil oma nägu säilitada – mõlemad küsimused on ju IRLile keskmisest tundlikumad.

Lõpuks jäi suuline kokkulepe, et mõlemad asjad tuleb käiku lasta juba aprillis-mais ehk enne suvepuhkusele minemist, sest muidu jäävad nad vinduma ja võivad muutuda järgmiste valimiskampaaniate osaks.
Samas jäeti mõlemas küsimuses fraktsioonidele hääletamine vabaks. Eesti-Vene piirileppe ratifitseerimise osas ei tohiks probleeme tekkida. IRLi siseinfo ütleb, et valitud saadikutest hääletab ainult Helir-Valdor Seeder piirileppe vastu, aga kuna siin tuleb toetushääli ka opositsioonist, siis kokkuvõttes läheb otsus Riigikogust läbi.
Kooseluseaduse rakendusaktidega on seis mõnevõrra komplitseeritum. Siin tuleb sõnastust söödavamaks teha, sest vastaseid on ka väljaspool IRLi. Kuid ka selles küsimuses loodab koalitsioon enne suve rakendusaktid menetlusse saata.

Allikas: http://ekspress.delfi.ee/news/paevauudised/kooseluseadust-koalitsioonileppesse-ei-kirjutatud-aga-diil-tehti?id=71187421

1 kommentaari:

Anonüümne 10. aprill 2015, kell 19:21  

Uskumatu on see , et käputäis trullab üle miljonilise rahva pea ja kõik on jõuetud midagi ette võtma? Meenub see, kuidas miljonid läksid kuulekalt koonduslaagritesse, kus siis käputäis sõdureid neid maha lasksid.See fenomen kordub ajaloos regulaarselt. Loodaks küll, et piksatoimeline eesti rahvas kord jalgele tõuseb



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP