RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 16. aprill 2015

Pentsiku avaakordi saanud traditsioonilise perekonna saadikurühma loomine on paariks nädalaks ootel

www.DELFI.ee
Foto: Eero Vabamägi

Eile riigikogus välja kuulutatud traditsioonilise perekonna kaitse saadikurühma tegelik loomine on paariks nädalaks ootel, sest algataja Martin Helme on hetkel Brüsselis, järgmisel nädalal on riigikogus aga istungitevaba nädal.
Eile tekitas elevust, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna algatatud traditsioonilise perekonna kaitse saadikuühendus jäi loomata, sest Martin Helme lahkus koos asutamisdokumendiga saalist, kui saadikurühma juhi kandidaadiks seati lisaks temale ka Imre Sooäär. Helme sõnul teadis ta majas olevat veel inimesi, kes sooviks saadikurühma kuuluda, ja läks neid otsima.
„Saadikurühm kuulutati välja, aga ei ole lõplikult valmis tehtud. Sooäär muidugi vahutab vihas, sest tal ei õnnestunud seda tuksi keerata, see oli selge eesmärk, kõik mis on ilus ja hea ära perverteerida ja kui ei õnnestu perverteerida, siis ära naeruvääristada. Naeruvääristamine tal võib-olla natuke isegi… Naeruvääristamisega ta vähemalt tegeleb. Aga ma arvan, et ta naeruvääristab ennast rohkem kui kedagi teist,“ ütles Helme täna Delfile.
Nüüd on saadikurühma loomine Martin Helme sõnul ootel, sest praegu on ta ise Brüsselis konservatiivide ja reformistide grupi kokkusaamisel. „Nii et paar päeva ei juhtu midagi. Ja järgmisel nädalal on meil istungitevaba nädal, nii et siis ei juhtu ka midagi, aga ülejärgmisel nädalal teeme ära,“ selgitas Helme.
Tema sõnul näeb riigikogu kord ette, et saadikurühm tuleb kokku ja valib juhi – seda, kuidas ja millal, kodukord ei sätesta.
„Sellega on nii, et parlamendi kodukorras ei ole selle reeglistiku kohta suurt midagi muud, kui et grupp kutsutakse kokku ja grupp valib endale juhi. Millal ta seda teeb, mis korras ta seda teeb, ei ole kuidagi fikseeritud. See jutt, et kohe peab kohapeal ära valima, oli lihtsalt vanade võitlejate katse meile müts pähe tõmmata, aga see ei läinud läbi,“ rääkis Helme.
„Tegelikult oli sinna liituda tahtjaid terve rida, kellega ma olin juba varem rääkinud, keda sel hetkel saalis ei olnud. Ma tahtsin, et nemad saaksid ka oma hääle loomisel öelda, sellega ei ole mingit kiiret. Niipalju kogume inimesi kokku, kui tahab tulla ja kui sinna tahavad tulla homoõiguste eest võitlejad, siis… Ma ei saa küll aru, mida nad seal teevad ja kas nad ikka saavad aru, mida tähendab traditsiooniline perekond, aga noh. Grupp on avatud.“

See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=71241527

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP