RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 9. november 2017

IRL kriipsutas toiduahelas püsimise nimel maha laskemoona ostuks mõeldud raha

IRL-i ettepanekul jäi riigikaitsevaldkonna investeeringute programmis 2018. aasta eelarvesse planeeritud 20 miljonist eurost alles ainult pool. Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees, riigikogu liige Jaak Madison märgib, et IRL-i reeturlikkus võib pikemas perspektiivis maksta Eestile iseseisvuse, kui praegune valitsusliit jätkab Eesti juhtimist ka pärast järgmisi riigikogu valimisi. 

“Julgeoleku olukorras, kus idanaaber on äsja lõpetanud suuremastaabilise õppuse, mille üheks eesmärgiks oli Balti riikide ründamine ja Venemaa eriteenistused tegelevad aina aktiivsemalt Eesti kaitsevõime nõrgestamisega, tekitavad küsimusi IRL-i tegelikud motiivid kaitseinvesteeringute vähendamisel. Alates möödunud aastast, mil IRL otsustas ühte heita Keskerakonnaga, on järjestikku vastu võetud otsuseid, mis nõrgestavad Eesti riikluse püsimist ja sõjalist võimekust. Praeguseks on selge, et Keskerakond teenib venelaste huve ja Ühtse Venemaa koostööpartneri huve aitab ellu viia kõik oma rahvuslikud põhimõtted hüljanud IRL,” ütles Madison.

Eesti Päevaleht kirjutab, et IRL-i endine juht ja kaitseminister Margus Tsahkna tutvustas Keskerakonna, IRL-i ja sotside koalitsioonilepingusse kirjutatud kaitseinvesteeringute programmi valitsusele üksikasjalikult tänavu veebruaris. Selle sisu oli konkreetne: aastatel 2018–2020 panustatakse igal aastal kaitseinvesteeringutesse 20 miljonit lisaeurot. Just nii presenteeris seda 27. aprillil valitsuse pressikonverentsil ka toonane rahandusminister Sester. „Eraldi oleme kokku leppinud strateegiliste investeeringute programmis lähiaastatel 60 miljonit eurot, mis tähendab kolmel aastal 20 miljonit eurot,” selgitas Sester, kui valitsus oli riigieelarve strateegia (RES) kinnitanud.
Pärast riigieelarve strateegia kinnitamist algasid IRL-is juhivangerdused, mis langesid kokku eelarve arutelude ajaga. IRL-i esimeheks sai Helir-Valdor Seeder, kes nõudis valitsusliidu partneritelt jõuliselt magusamaksu ärajätmist. Seetõttu kaotas riigieelarve järgmisel aastal kaheksa miljonit eurot.

Samasse aega jäi ka IRL-i ettepanek kaitseinvesteeringute programm ringi mängida, nii et 2018. aastal kulutataks 20 miljoni asemel 10 miljonit eurot, 2019. aastal 30 ja 2020. aastal 20 miljonit eurot. Need arvud on kirjas ka mahuka eelarve seletuskirja tagumise otsa tabelites.

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/eesti/irl-kriipsutas-toiduahelas-pusimise-nimel-maha-laskemoona-ostuks-moeldud-raha/
_______________
Olen kuulnud, et sõjaolukorras jätkuks meie sõduritel laskemoona kõige rohkem 1. nädalaks.
M.I. 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP