RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 1. november 2017

Pealekaebamine võtab üha enam hoogu

Selline uudis teile, sõbrad:

Eesti Inimõiguste Keskus on koos koostööpartneritega üle Euroopa loonud unikaalse vaenust teavitamise mobiilirakenduse ehk äpi. UNI-FORM äpp ja koduleht moodustavad ainulaadse raporteerimise platvormi, mis keskendub vaenukuritegudele ja online-vaenukõnele, mis on suunatud LGBTI inimeste vastu ja/või inimeste vastu, keda arvatakse kuuluvat LGBTI kogukonda.

Igaühel, sealhulgas lesbidel, geidel ning biseksuaalsetel, transsoolistel ja intersoolistel inimestel (LGBTI), on õigus elada vabana hirmust ning võtta elust osa kõigis selle aspektides.

Platvormi võivad kasutada ohvrid, pealtnägijad ja/või teised inimesed, kes soovivad raporteerida eelarvamustest tulenevat intsidenti (nt. seksuaalse sättumuse, sooidentiteedi või sooväljenduse tõttu).

Eestis laekuvad kõik äpi ja kodulehe kaudu esitatud raportid Eesti Inimõiguste Keskuse eksperdile, kes tagab nende menetlemise privaatsuse. Juhul, kui raport on esitatud koos isikuandmetega, võtab spetsialist raporti esitajaga ühendust ja nõustab teda. Ühtlasi jagab infot ja soovitusi, millal ja mil viisil pöörduda politsei poole. Raporteerija saab märkida raporteerides ka koheselt, kas soovib keskuse kaasabil pöörduda politsei poole. Eestis raportid hetkel otse politseile ei lähe. Kõik esitatud raportid kogutakse umbisikustatult (anonümiseeritult) andmebaasi, mis võimaldab koguda infot olukorra kohta Eestis.

Allikas: Malle Pärn, Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP