RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 5. november 2017

MATTI ILVES: HIINA RÜNNAK USA DOLLARILE

Hiina teeb tõelise katse vaidlustada USA dollarit kui maailma reservvaluutat. Kõigepealt tahavad nad kõigutade $ positsiooni naftakaubanduses, kus see on siiani ainuvalitsev.
Kavatsetakse juba 2. kuu jooksul kasutusele võtta nn. naftajüaan ja sõlmida esimised nafta ostu-müügi lepingud jüaanides, see ongi tõsine katse dollari kõigutamiseks.

Sellised Hiina plaanid on teada juba ammu, sest tahetakse tõmbuda eemale naftadollarist ja need huvid ühinevad teiste naftariikidega. Näiteke Venemaa tahab geopoliitilistel põhjustel eemalduda naftadollarist, kuigi tugev $ on aidanud neil kompenseerida kaotust, mis tuleb madaladalast nafta hinnast siiamaani. Samuti on teatanud Venetsula, et alustab naftakaubandust jüaani ja rublaga tulevikus.

Hiina tegutseb pikaajalise strateegiaga ja tahab kujundada jüaanist globaalse majanduse valuuta. Paljud pangad Euroopas ning maailmas vahetavad juba jüaani, see tähendab, et jüaanist on saamas konventeeritav valuuta ja sama soovitakse teha ka vanima erapangaga Luxembourgis.

Kasutatud allikas: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2017/10/25/angriff-auf-den-dollar-china-bereitet-petro-yuan-vor/#cxrecs_s

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP