Pärast mõningast segadust, mil kõrgete ministeeriumiametnike suust tuli gümnaasiumi õppekeele osas vastuolulisi sõnumeid ja minister Reps ise hoidus otsekohesest seisukoha võtmisest, on Keskerakonna valimiskampaania analüütikute toimkond ilmselt rehkendused teinud. Jäädes kindlaks täiseestikeelsele gümnaasiumile, on neil oht kaotada Ida-Virus rohkem hääli, kui teise variandi puhul võita.

Sel moel võidetavad hääled on aga võrreldavad juudaseeklitega. Kohtla-Järve gümnaasiumi lugu näitab enamikule Eesti elanikest, et Keskerakonna jutt eesti keelest ja kultuurist hoolimisest on sama õõnes nagu tihtilugu ka sama erakonna juhi kõmisevad sõnavõtud. 

Põhjarannik ei leia, et Kohtla-Järve vene noori tuleks sundkorras ja lühikese etteteatamisega ning eriti siinsetes põhikoolides riigikeele õpetamisel aastate jooksul tehtud praaki arvestades panna gümnaasiumis õppima eesti keeles. Vene noortel peab olema mõistlik üleminekuaeg, mis ei tähenda aga lihtsalt tähtaja edasilükkamist, vaid täiseestikeelseks gümnaasiumiõppeks valmistumist. See võiks vabalt toimuda mõnes Kohtla-Järvel olemasolevas vene gümnaasiumis. 

Ei ole mingit põhjust ega õigustust kaotada Kohtla-Järvel eestikeelne gümnaasium. See on punasest joonest üle astumine. See on Kohtla-Järve eesti kogukonna reetmine, mida on keeruline Ratasele ja Repsile andeks anda.

Allikas: https://pohjarannik.postimees.ee/6522785/juhtkiri-ratase-ja-repsi-juudaseeklid?fbclid=IwAR281jTJnovnAIZRpNNPbwlLNWOybYlWiHXAubqBDcBgtxWmNYtrLAnlwo4