RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 25. veebruar 2019

MATTI ILVES: VALIMISTE VÕLTSIMISTEST

"Uutes Udistes" ilmus artkkel valimistulemuste võltsimisest suurest vihast EKREvastu, see on SIIN.
Võib täiesti kindel olla, et valimistulemusi võltsitakse ja seda tehakse eriti e-valimiste puhul. E-valimised ei ole absoluutselt turvalised ja seepärast ei ole neid võtnud kasutusele ükski riik Euroopas ja võib-olla ka terves maailmas. Olgugi, et meie osariik on neid väga palju reklaaminud, kui jälle ühte IT lahendust.
Isegi mõned viirusetõrje programmid näitavad seda valimslehekülge kui ebaturvalist. E-valinisi on täisti võimatu kontrollida ja valimiste tulemused hävitatakse ka kahtlaselt kiiresti.

E-valimisi ei tohiks mingil juhul kasutada ja kui olete seda juba teinud, siis valige uusesti valimistepäeval jaoskonnas, sest kehtima peaks jääma valimisjaoskonnas antud hääl.
Pilt: Facebook

Samuti ei ole erti usaldusvöörsed eelvalimised, sest enamuses puuduvad valimisvaatlejad ja seega on mitmeid võltsimisvõimalusi. Rääkimata juba sellest, et e-valimised ja eelvalimised on täisti põhiseadse vastased, sest mingi valimisseadus ei saa olla kõrgemal kui põhiseadus.  Põhiseaduse § 60 ütleb: "Riigikogu korralised valimised toimuvad märtsikuu esimesel pühapäeval neljandal aastal, mis järgneb Riigikogu eelmiste valimiste aastale. ... Riigikogu liikmed valitakse vabadel valimistel proportsionaalsuse põhimõtte alusel. Valimised on üldised, ühetaolised ja otsesed."
Meie valimised ei ole otsesed, sest kasutatakse häälte ülekandmist.

Kasutada tuleb valimisjaoskonnas valimist, sest neid on praktiliselt võimatu võltsida.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP