RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 1. veebruar 2019

MATTI ILVES: MAJANDUSLIK JA POLIITILINE KOLLAPS VENEZULAS

Venezuelas on üleüldine kollaps. Meie ajakirjanndus küll kirjutb sellest, näiteks SIIN. Kuid mitte kunagi ei ütelda, mis on siis selle kokkuvarisemise põhjuseks? Seda seepärast, et selle põhjuseks on sotsialism ja igasugune katsetamine sotsialistlike ideedega. See on vasakpooles ELis tabu.

Venezuela on keskmise suurusega riik, elanikke üle 33. miljoni. Venezuela oli kunagi rikas riik, sest seal on maailma suuruselt teised naftavarud peale Saudi Arabia.
Sotsialismi ehitamisel riigistati aga naftafirmad. President Nicolas Maduro teatas hiljuti, et praegused kütusehinnad ei kata tootmiskulusid ja hindu tuleb jälle tõsta.
Venezuelas valiteb praegu hüperinflatsioon ja hiljuti kustutati kohalikult rahalt tervelt viis 0-i. IMF teatab, et inflatsioon võib sellel aastal ulatuda 1000000 %-ni!

Riigist on põgenenud juba 2 miljonit inimest ja seal on vaesemate inimeste hulgas lausa nälg ja riik on asunud jagama nendele toidupakke. Venezuelas on sisuliselt praegu kaksikvõim, sest Juan Guaidó, rahvusassamblee juht, on kuulutanud ennast teiseks presidendiks, teda on ka juba mitmed suurriigid tunnustanud, süüdistades Madurot viimaste valimiste võltsimises.
Tegelik võim on siiski Nicolas Maduro käes, sest teda toetab armee! Kõrgemad kindralid on Maduro poolt ära ostetud. Nüüd on kuulutanud USA ja Suurbritannia Venezuelale mitmesugused sanktsioonid. Näiteks pangad ei anna enam Venezuela raha kätte jne.
Venezuelal on ka liitlasi, nagu Hiina, Kuuba, Iraan, Venemaa ja Türgi.

Ainus võimalus kriisist pääsemiseks on loobuda Venezuelas sotsialistlikest eksperimentidest. See puudutab ka lagunema kippuvt Euroopa Liitu.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP