RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 20. veebruar 2019

Tühjad lubadused, millega Isamaa valijaid pettis (IRL-i täitmata valimislubaduste põhjalik nimekiri)

Jätkame murtud lubaduste avaldamisega, meenutades, mida on valijatele suure suuga lubanud tollane IRL (praegune Erakond Isamaa) ning aidata inimestel seda arvesse võttes langetada otsus seekordsetel valimistel.

Valitsusse kuuluv Isamaa jagas nelja aasta eest kuhjaga lubadusi, mis praeguseks pole täide läinud või mõnda neist pole isegi võimalik täita.
Näiteks lubas 2015. aastal valitsusse kaasatud Isamaa vähendada Riigikogu liikmete arvu 71-ni, nende pikas nimekirjas oli ka kehtestada kõrgepalgaliste nn tarkade töökohtade loomise soodustamiseks sotsiaalmaksu lae, samuti lubati toetada neljarealiste maanteede väljaehitamist. Kõik need lubadused on täitmata.
Täitmata lubaduste nimekiri jätkub veel pikalt, näiteks on täitmata ka lubadus pensioni aastaindeksi õiglasemaks muutmiseks, tõsta Eesti riikide konkurentsivõime edetabelis teise kümnesse või muuta Eesti koolid kiusamisvabaks. Ei kujuta ette, kuidas ühel erakonnal seda viimast lubadust üldse võimalik täita on.

IRL-i lubadused enne 2015. aasta valimisi

*Seab kõrgepalgaliste, nn tarkade töökohtade loomise soodustamiseks sotsiaalmaksule lae. Eesti keskmisest palgast kolm korda suurema palgaga töötaja palgalt tasutav sotsiaalmaks ei tohi Eestis olla kõrgem kui Soomes, Lätis või Suurbritannias. TÄITMATA! Sotsiaalmaksulage ei ole kehtestatud.
*Kaotab tulumaksu kinnipidamise litsentsitasudelt, sest see muudab kallimaks investeeringud kõrgtehnoloogilistesse seadmetesse ja protsessidese. TÄITMATA! Litsentsitasudelt peetakse endiselt kinni tulumaks.
*Riik toetab aktiivselt avalikus sektoris kasutusele võetud nüüdisaegseid teenuseid, eelkõige e-riigis, e-tervises ja teistes lähedastes valdkondades, luues selleks koostöös erasektoriga sobivad struktuurid. SAIS-2 PÕRUS.
*Arendab Eesti ärikeskkonda, lähtudes põhimõttest, et Eesti peab olema atraktiivne paik väikeettevõtlusega alustamiseks ja tegelemiseks. Väikeettevõtted, sh start-up ettevõtted, on nii majanduskasvu kui ka uute töökohtade loomise vedurid. Väikeettevõtted on paindlikud ning laiapõhjaline väikeettevõtlus on majanduskriisidest vähem mõjutatav ja kiiremini kohanev kui majandus, milles domineerivad üksikud suuremad ettevõtted. TÄITMATA! Väikeettevõtlust ei ole kuidagi soositud, neil on endiselt raske alustada ja eriti tootval väikeettevõtjal on keeruline ning kulukas igasuguseid seadusi täita. Valitsus on kaasa läinud suurfirmade lobitööga.
*Toetab neljarealiste maanteede väljaehitamist. TÄITMATA!
*Ehitab sisekaitseakadeemia uue õppekompleksi Ida-Virumaale. TÄITMATA!
*Riigi ressursside haldamine peab läbimõeldult panustama Eesti majanduse väärtusloomesse. Selleks tuleb luua riigi ressursside kasutamise kava ja tuua ressursside (sh maavarad, mets) majandamine majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalasse.         TÄITMATA! Mets ja maavarad on keskkonnaministeeriumi haldusalas.
*Toob e-residentide ja e-teenuste abil Eestisse uusi ettevõtteid ja töökohti. Riik peab kiiresti alustama Eesti e-teenustel ja ID-kaardil tugineva majandusruumi aktiivset pakkumist teiste riikide ettevõtjatele. Nii saame müüa Eestit kui tänapäevast ja mugavat ettevõtluskeskkonda ning siduda Eestiga inimesi, kes võivad tulevikus tuua Eestisse uusi ettevõtteid ja paremaid töökohti. TÄITMATA! E-residendi programm lendas vastu taevast, teiste riikide ettevõtjatel ei ole võimalik Eesti pankades kontosidki avada.
*Kõrgkoolide riiklikul rahastamisel arvestab rohkem õpetamise kvaliteeti, sh tööturu tagasisidet. TÄITMATA!
*Taastab vanemapensioni. TÄITMATA!
*Et asendushooldusel olevatel lastel oleks võimalik ellu astuda, kahekordistab elluastumistoetust. TÄITMATA!
*Viib ellu Eesti ühendamise plaani, et areneks kogu Eesti, mitte ainult Tallinn. Viie aastaga tuleb investeerida veel 600 miljonit eurot moodsate ühenduste loomiseks. Tallinna-Tartu maantee tuleb ehitada neljarealiseks esmalt Kose-Mäo teelõigul ning seejärel kogu ulatuses. Tallinna-Pärnu-Ikla maantee tuleb ehitada neljarealiseks esmalt Tallinnast Pärnuni ja seejärel kogu ulatuses. TÄITMATA!
*Tuleb uuendada raudtee infrastruktuuri rahastamismudelit ning leida võimalus Haapsalu raudtee taastamiseks.  TÄITMATA! Haapsalu raudtee taastamiseks ei ole võimalusi leitud.
*Peab tarvilikuks veeldatud maagaasi terminali rajamist Eestisse. TÄITMATA! LNG terminali ei ole Eestisse ehitatud.
*Vigastussurmade, kaasa arvatud suitsidiaalsuse vähendamiseks peab oluliseks luua riiklikult rahastatavate usaldustelefonide võrgustik. TÄITMATA! Sellist võrgustikku ei ole loodud – kõik usaldustelefonid on erinevate MTÜ-de loodud ja hallata.
*Vähendab Riigikogu liikmete arvu 71-ni, suurendades samas Riigikogu komisjonide ja ametnikkonna võimekust. TÄITMATA!
Taustaks meenutagem, et IRLi esimees ja tollane peaministeer Mart Laar lubas kiiret haldusreformi juba 1999. aastal, kuid sellega ei saadud viieteistkümne aasta jooksul ikkagi hakkama.
„Haldusreformi kõige laiemaks eesmärgiks on pöörata riik näoga rahva poole ning viia meie soovid meie reaalsete võimalustega kooskõlla,“ rääkis Laar. Praegu teame, et need sõnad on jäänudki ainult sõnadeks.

Allikas: https://uueduudised.ee/valimised-2019/tuhjad-lubadused-millega-isamaa-valijaid-pettis-irl-i-taitmata-valimislubaduste-pohjalik-nimekiri/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP