RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 8. veebruar 2019

MATTI ILVES: SÕNAVABADUS ON SUREMAS OMA SÜNNIKOHAS SUURBRITANNIAS

Suurbritannia on koduks parlamentaarsele demokraatiale ja klassikalisele liberalismile - kuid see pärand on pleegib kiiresti viimasel ajal. Sest Briti valitsus on võtnud endale ülesande ise teostada politseilist võimu.
2003. Communications Act on keelanud kõik postitused internetis, mis põhjustavad "pahameelt, ebamugavust või ärevust teistes."
Ja sellest ajast, asjad on ainult halvenenud.

Aastal 2016 on Briti politsei kinnipidanud üle 3 300. inimese, kelle postitusi sai käsitleda "vaenu õhutamisena" ilmavõrgus. Seega oli tõus ligi 50 protsenti, võrreldes 2014...2015-nendate aastatega.
Üks hiljutine kõrge profiiliga "vaenu õhutamine" oli selline: YouTuber Count Dankula mõisteti süüdi vihkamiskuriteos, kuna te avaldas video, kus tema koer sooritas nn. natsitervitust. Olgugi, et video rõhutas, et see oli mõeldud vaid naljana!

Vihakuritegusid uuritakse ka aktiivselt Briti ülikoolides. Ülikoolide kohta koostatakse ka edetabeleid ja need näitavad, et 63,5 % ülikoolides peetud loenguid-kõnesid ja kirjutisi tuleks tsenseerida.

Nüüd Brexit pakub võimaluse ümber hinnata Suurbritannia kohta maailmas ja üldse millist rolli klassikaline liberalism peaks mängima ühiskonnas.
Seda ei saa teha aga lahkudes Euroopa Liiduga sõlmitud lepinguga, sest see ei ole tõeline Brexit ja Suurbritannia jääb ikka ELu haardesse. Vaja on lakuda lepinguta, vaid nii on võimalik juurutada tõelist sõnavabadust.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/2019/02/britain-free-speech-is-dying-in-its-birthplace/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP