RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 28. veebruar 2019

Sotsioloog Juhan Kivirähk hoiatab infooperatsioonide eest – ja algatab kohe ise ühe sellise

Juhan Kivirähk annab pidevalt põhjust oma ametinimetust “sotsioloog” jutumärkidesse panna.

Demagoogia üheks heaks näiteks on see, kui hoiatatakse millegi eest ja asutakse ise kohe sel moel tegutsema – nagu sotsioloog Juhan Kivirähk.
Nimelt kirjutab Kivirähk Eesti Päevalehes loo “EKRE ei küündi veel Savisaare tasemele”, mille juhtmõtteks on “Ignoreerige viimasel valimisnädalal infooperatsioone ja hääletage südame järgi.” Samas aga algatab Kivirähk ise kohe kõige ehtsaima infooperatsiooni.
Sest kuidas hinnata teisiti näiteks lauset: “Ehkki EKRE on Keskerakonnalt üle võtnud kõige enam vihatud erakonna tiitli, ei küündi perekond Helme idioossuse poolest veel Savisaare tasemele. ” Kui sotsioloogihärra võtab loos kohe EKRE-vastase positsiooni, siis kas see polegi infooperatsioon?
“Märksa efektiivsemalt pidavat mõjuma konkurentide kompromiteerimine, mis neilt hääli vähemaks võtab.” Just seda “sotsioloog” ju oma loos üritabki rahvuskonservatiivide osas teha!

Ka kogu Kivirähki edasine Rainer Vakra ja Jaak Niguli ümber on kaudne valija mõjutamine. Eriti otsene infooperatsioon aga algab “sotsioloogi” poolt alapealkirjast “Kohtla-Järve silmamoondus.”
Juba lausekatked “suur klaperjaht”, “asjasse pühendamata kodanikele on jäänud mulje, nagu sunnitakse sealseid eesti õpilasi alates sügisest õppima vene keeles” ja päris pikk arutelu hariduse teemal ongi kõige otsesem infooperatsioon – hoiatav “sotsioloog” teeb tegelikult Keskerakonna heaks selgitustööd.

Ka hiljutises populaarsusuuringu tulemusi kokku võtvas raadiosaates soovitas ta inimestel valida poliitprojekti Eesti 200, seda ettekäändel, nagu annaks see alternatiivse võimaluse – aga tegu on valija otsese mõjutamisega.

Siit tekibki küsimus: kas väidetav sotsioloog Juhan Kivirähk peab tavalist lehelugejat lolliks, et mängib nii läbinähtavat mängu – algul hoiatus infooperatsiooni eest ja siis kohe infooperatsioon otsa? Pole ju kellelegi saladus, et oma sotsioloogistaatusest hoolimata – mis eeldaks vähemalt näilist erapooletust – on Kivirähki näol tegu vasakliberaalse ideoloogiatöötajaga.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/sotsioloog-juhan-kivirahk-hoiatab-infooperatsioonide-eest-ja-algatab-kohe-ise-uhe-sellise/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP