RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 22. veebruar 2019

MATTI ILVES: MINISTER MAILIS REPS - ÕNNETUS EESTI RAHVALE!

Foto: Ida-Virumaa Eesti õppekeelega kool, Kohtla-Järve Järve gümnaasium

Reps on peale homopropaganda levitamist haridusasutustes, nüüd käsile võtnud ka vene keele edendamise ja eestlaste venestamise Ida-Virumaal ja samuti Kohtla-Järve linnas. Keskerakonna valijate hulgas on 80 % venelasi ja neile tuleb siis eestlasi arvestamata muidugi vastu tulla.

"Postimehe" Juhtkiri: miks me ei mürista? Tsitaat sealt: "Lugege tänase Postimehe arvamusküljelt ajalehe Põhjarannik tegevtoimetaja Erik Kalda arvamusartiklit: «Ida-Virumaa eestikeelsed inimesed ei räägi praegu poes, turul või kodus muust kui sellest, kuidas riik eesotsas valitseva Keskerakonnaga on siinsete eestlaste kogukonna maha müünud, kui otsustas hävitada eestikeelse gümnaasiumi Kohtla-Järvel.»"
Arvan, et me ei tohiks kasutada tänapäeval põlisrahva eestleste kohta sõna "kogukond", eelkõige teeb seda Reps ja teised siis samuti. Kogukonnad on venelased, juudid, ukrainlased jne.

"Põhjarannik": "Haridus- ja teadusministeerium kuulutas 2019. aasta eesti keele aastaks. Üks keeleaasta tegu võiks olla Kohtla-Järvele 100% eestikeelse riigigümnaasiumi loomine." Nüüd aga tehakse sellest ministri eesetvedamisel kakskeelne kool. Gümnaasiumis hakkab kindlasti domineerima vene keel ja vene mentaliteet. Vähesed eestlased aga kaovad venelaste hulka ära ja sisuliselt venestatakse.
Pilt: Facebook

"Postimehe" teatel kohtus minister Reps lõpuks Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi õpilaste, õpetajate ja lastevanematega, kuid ei andnud neile selgeid vastuseid kooli säilimise kohta. Lapsevanem Mare Roosileht rääkis, et Kohtla-Järvel on eestlased vene keele domineerimist niigi väga pikka aega talunud. "Püüdke meist aru saada - see on aastakümnete kogunenud kogemus. Me oleme kannatanud ja vaiki olnud, aga see ei saa lõputult kesta." Paljud õpilased ja nende perekonnad kavatsevad nüüd Idad-Virumaalt lakuda.
Muide, 2018. aasta riigieksamite tulemuste põhjal oli Ida-Virumaa kõige tugevam kool Kohtla-Järve Järve gümnaasium.

Tervele Ida-Virumaale jääb alles vaid 2 eestikeelset, väikestes kohtades asuvat gümnaasiumi. See valitsus Kohtla-Järve riigigümnaasiumi osas otsust enam vastu võtta ei jõua.


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP