RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 22. september 2012

MATTI ILVES: VIHAKURITEOD

"Postimees" kirjutab: "Justiitsministeerium tahab muuta vaenuõhutajate karistamise lihtsamaks: nii loobub kavandatav eelnõu näiteks karistamise eeldusena nõudest, et ohtu pidi seatama kellegi elu, tervis või vara. Ettepaneku järgi piisab edaspidi sellest, et vaenu õhutati avalikku rahu häirivalt või süstemaatiliselt. Ministeeriumi kinitusel ei võeta siiski kelleltki õigust karistamatult kedagi vihata.
Justiitsministeerium kasutab nn vihakuritegudesse karmimat suhtumist põhjendades USA psühholoogi Gordon Allporti ligi 60 aasta vanust eelarvamuste skaalat, mis algab vähemuste üle naljaviskamisest."

Niisiis puudutab see seaduseelnõu (SE2012) kõiki vähemusi: juute, venelasi, neegreid, homoseksulaliste jpt. Kusjuures erti tähelepanuväärne on, et solvumise astme otsustab "kannatanu" ise. See on eriti laiahaardeline seaduseelnõu, mis sarnaneb juba kurikuulsale §-le 58 Vene NFSV kriminaalkoodeksist, mille alusel karistati ja represseeriti miljoneid inimesi.

Arvan, et saavutada karistusseaduse täiuslikust võetakse meil varem või hiljem kasutusele ka orwellikud mõtteroimad, mõttekuriteod. Tasapisi selliste kuritegude eest karistamisega meid nüüd harjutatakse, kirjutas juba Iivi Masso ühe artikli - "Sõnavabadus ja mõttekuriteod".
Mõttekuriteod on aga juba mitmes riigis ka karistatavad, näiteks Venemaal ja USA-s. Seal karistatakse mitmesuguste kuritegude väidetavat planeerimist ja kavandamist. Vähe sellest, president Obama kirjutas alla seadusele, mis lubab ameeriklasi ilma kohtumenetluseta, määramata ajaks vangistada ja piinata (National Defense Authorization Act - NDAA). Selline õigus kandub üle kõigile tulevastele presidentidele.

Euroopa Liidu vanades osariikides on vihakuriteod ammu juurdunud kohtupraktikasse ja on ka esinenud mitmeid täiesti ebaõiglasi süüdimõistmisi. E Liidu paljudes riikides on kriminaliseeritud ka kahtlemine holokaustis ning Nürnbergi kohtu otsustes. Kahtlemine "õiges" ajaloos on kuritegu!  Holokaustieitaja Ernst Zündeli kaitsjana tegutsenud advokaat Sylvia Stolz mõisteti Saksamaal vanglasse 39. kuuks ja ta vabanes vanglast 13. aprillil 2011. Mis see siis on?
See on totalitaarse liitriigi poole liikuv Euroopa ja ega meiegi ei tohi siin Eestis siis maha jääda, jääb veel vaid oodata, kas meil piinamise seadustamisel ka enda sõbrast ja "demokraatia eestvõitlejast " USA-st eeskuju võetakse.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP