RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 27. aprill 2015

MATTI ILVES: KAS EKRE SAAB JÄRGMISTEL VALIMISTEL 51 KOHTA RIIGIKOGUS?

Mart Helme kuulutas välja ühes artiklis (SIIN) järgmisteks valimisteks EKRE-le võimsa eesmärgi, võtta Riigikogus 51 kohta: "Mart Helme ütles, et erakonna eesmärk on võtta järgmises riigikogus 51 kohta. Helme ütleb, et siis ei peaks enam taluma hädatapukoalitsiooni. Nii nimetas ta eelmisel nädalal ametisse astunud Reformierakonna, IRLi ja sotside valitsusliitu.
„See on valetajate valitsus, mis tõstab makse ja koorib inimesi,” ütles Helme. „Teeb kõike seda, mida enne valimisi ei lubatud.”"

See on muidugi tore ja üllas eesmärk - eesmärgid tulebki seada kõrged - kuid praguse EKRE poliitika valgusel tundub see täitmatu unistusena. Asi on nimelt selles, et EKRE juhtpoliitikud on asunud ajama opositsiooni ühtsuse poliitikat Keskerakonnaga ja ebamäärase homolembelise Eesti Vabaerakonnaga.
Ühe väikese võidu on see poliitika juba toonud, nimelt valiti Jaak Madison Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni (ELAK) aseesimeheks, SIIN. Aseesimees ei pääse ELAKis eriti mõjule, eriti veel siis, kui enamus seda ei taha.
Paraku unustab selline poliitika peamise eesmärgi, kasvatada väga kõrgeks EKRE populaarsust valijate hulgas ja võtta võimalikult palju kohti järgmises riigikogus.

Nüüd annab opositsiooni ühtsuse poliitika (kirjutasin sellest SIIN) suurele meediale väga meelepärase värske kondi hambusse, süüdistus on juba vana - koostöö Keskerakonnaga. Paraku võib nüüd seda halvustavat süüdistust veeretada rahulikult järgmiste valimisteni!
Esimesena haaras sellest kinni Delfi ja teatab juba pealkirjas, et "Jaak Madisoni kandidatuuri ELAK-i aseesimeheks seadis üles Keskerakond"(!), SIIN.
Eestlased on aastatepikkuse Keskerakonna materdamisega ja süüdistusega venemeelsuses - tegelikult ei ole kõigil kartellierakondadel suure vahet - muudetud selle erakonna suhtes eriti vaenulikuks. Ja erakonnal, kes teeb koostööd Keskerakonnaga pole erilist populaarsust rahva hulgas loota. Samas aga ei loobi meedia selliseid süüdistusi Vabaerakonnale, ka nemad pooldasid Jaak Madisoni valimist ELAKi aseesimeheks.

Nüüd pean ütlema, et sellisest koostööst parlamendis tuleks loobuda. EKRE populaarsust saab rahva hulgas kasvatada kõige rohkem plaanitavate seaduseelnõude esitamisega (+ seaduste parandused) ja nende tulise kaitsmisega, olgugi, et need ei läheks Riigikogus ka läbi isegi siis, kui terve opositsioon neid pooldaks ja ka seepärast tuleks sellisest "opositisiooni ühtsusest " loobuda. Veel aitab populaarsust kasvatada teiste erakondade halastamatu ja konkreetne kritiseerimine ja paremate lahenduste väljapakkumine.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP