RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 12. juuli 2017

Ministrid Brüsselis: Urve Palo takerdus oma puise inglise keelega, Tarmo Tamm rääkis inimkonna saatusest ja Siim Kiisler vajas paberiulatajat

Täna oli palju juttu Toomas Tõniste päheõpitud kõnest, ent ta polnud ainuke minister, kel täna Brüsselis probleeme tekkis.

"Aktuaalne kaamera" vahendab, et ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo rääkis Euroopa Parlamendis kaubanduspoliitikast. Ta luges teksti maha paberilt. Kuigi märkimisväärse aktsendiga, rääkis ta inglise keeles ja kohati takerdus. Ta toonitas kohusetundlikult, et kahepoolsed lepped parandavad EL-i ettevõtete ja nende toodete ligipääsu välisturgudele, panustades seega Euroopa majanduskasvu ning luues uusi töökohti.

Maaeluminister Tarmo Tamm kasutas tõlkeks kõrvaklappe ning rääkis eesti keeles. "Inimkonna saatus sõltub suuresti sellest, mis toimub maapinna ülemises 20 sentimeetri paksuses kihis. Seetõttu soovimegi eesistujana põllumuldade kaitse ja kasutamisega seotud väljakutsete teema tõstatada," rääkis ta.

Keskkonnaminister Siim Kiisler kõneles inglise keeles. Et ta saaks keerulistele küsimustele vastatud, ulatas tema nõunik talle pidevalt pabereid paslike vastustega. Näiteks rääkis minister sel abil sellest, et peagi võib olla ookeanis rohkem plastikut kui kalu.

Ärileht kirjutas täna, et Euroopa rahandusministrite kogunemisel (Ecofin) Brüsselis vastas Eesti rahandusminister Toomas Tõniste enne majja sisenemist Euroopa ajakirjanike küsimusele. Meie rahandusministri vastusest ning lisaküsimuse eiramisest kerkib küsimus, kas minister esitas päheõpitud teksti?

Allikas: http://www.delfi.ee/archive/print.php?id=78849266
____________
See oli meie ministrite (õigemini asehaldurite)  täielik blamaaž Brüsselis! Lugege lisaks ka keeleteadlase arvamust: "Tõniste tekst on pähe õpitud ja kõlab nagu üleskeeratud automaatkõneleja 19. sajandist", http://www.delfi.ee/archive/print.php?id=78846560
Täiesti läbikukkunud, nüüd võib juba ütelda ja asjatu eesistumine, kus ei aeta üldse Eesti asju, läheb meile maksma 75 miljonit €.
M.I.
NB! Vastupdiselt kirjutab aga ERR.ee, "ERR Brüsselis: ministrid näitasid orienteerumist EL-i asjades ja keeleoskust." http://www.err.ee/606967/err-brusselis-ministrid-naitasid-orienteerumist-el-i-asjades-ja-keeleoskust
Milline kurbnaljaks propaganda ERR-ilt.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP