RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 9. juuli 2017

Sotsialist Mikser lubas itaallastele, et Eesti võtab vastu saapariigis pesitsevad majandusimmigrandid

Välisminister, sotsialist Sven Mikser kinnitas oma Itaalia kolleegile Angelino Alfanole seoses rändesurvega toetust. Ta kinnitas, et Eesti on jätkuvalt valmis alustama põgenike ümberpaigutamist lisaks Kreekale ka Itaaliast. Ümberpaigutamine tähendab, et Eesti valitsus lubas võtta avasüli vastu Itaaliasse sõidutatud majanduspõgenikud.

Mikser kohtus Alfanoga neljapäeval Roomas kõrgetasemelise rändekonverentsi eel, teatas välisministeerium BNS-ile. Välisministrid kinnitasid Eesti ja Itaalia häid suhteid ning tihedat koostööd Euroopa Liidus (EL) ja NATO-s.


Mikser kinnitas Alfanole, et Eesti on eesistujana pühendunud rändeküsimustele ja tõdes, et Itaalia on pidanud ühisest rändekriisi koormast väga suure osa enda kanda võtma. “Eraldasime äsja erakorraliselt Aafrika usaldusrahastule miljon eurot, et aidata kaasa rändesurve pidurdamisele Liibüast,” märkis Mikser. Ta kinnitas, et Eesti on jätkuvalt valmis alustama põgenike ümberpaigutamist lisaks Kreekale ka Itaaliast.

Itaalia välisminister rõhutas vajadust enama koostöö järele migratsiooni transiitriikidega Aafrikas ning pidas Roomas toimuvat rändekonverentsi selle heaks platvormiks.
Ligi 85 protsenti tänavu Euroopasse saabunud ebaseaduslikest sisserändajatest on tulnud Liibüast Itaaliasse. Viimastel nädalatel on rändesurve olnud niivõrd tugev, et Itaalia ei ole suutlik kõiki põgenikke vastu võtma. Tekkinud olukorda arutatakse täna Tallinnas Euroopa Liidu justiits- ja siseministrite kohtumisel.

BNS/UU

Allikas: http://uueduudised.ee/migratsioonikriis-euroopas/sotsialist-mikser-lubas-itaallastele-et-eesti-votab-vastu-saapariigis-pesitsevad-majandusimmigrandid/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP