RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 23. juuli 2017

Ungari kaitseb Poolat EL-i inkvisitsioonikampaania eest, ülejäänud EL vaatab pealt

Ungari rakendab kõiki õiguslikke vahendeid kaitsmaks Poolat Euroopa Liidu inkvisitsioonikampaania eest, lubas Ungari peaminister Viktor Orbán laupäeval.

Orbáni sõnul on EL võtnud Poola sihikule ja püüab ka teisi üksikuid liikmesriike nõrgendada allutamaks nad EL keskorganite kontrollile.

Ungari peaminister võttis sõna päev pärast seda, kui Poola senat kiitis heaks seaduse, mis annab poliitikutele märkimisväärse mõju riigi ülemkohtu üle. EL on seadust kritiseerinud ja ähvardanud kehtestada Poolale sanktsioonid.Orbán ütles, et praegu on inkvisitsiooni peamine eesmärk nõrgendada, hävitada ja murda Poolas riigi juhtimist.Ungari peaministri väitel sekkub EL-i juhtkond ühenduse liikmesriikide õigustesse ja püüab rakendada poliitikaid, nagu suurem migratsioon, mida enamus eurooplastest ei poolda.

Uudist kommenteerinud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna poliitikanõunik Urmas Espenberg märkis, et peale Ungari pole keegi Poola juhtkonnale seni toetust avaldanud ja ülejäänud Euroopa vaatab toimuvat suhteliselt ükskõikselt pealt. “See on aga tegelikult ohtlik, sest annab võimaluse rahvusriikide vaba tahte lämmatamiseks ilma liigse kärata ja ükshaaval, kuni täieliku föderaliseerimiseni välja.”

“EL on kehutanud libainformatsiooni abil üles ka kohaliku opositsiooniliikumist, kes ei adu EL juhtkonna tegelikke kaugemaid eesmärke. Brüsseli võimuambitsioone ei mõista kahjuks ka endine vabadusvõitleja Lech Walesa, kes on opositsiooni tegemisi tagant kiitnud,” ütles Espenberg.

AP – BNS- UU

Allikas: http://uueduudised.ee/valismaa/ungari-kaitseb-poolat-el-inkvisitsioonikampaania-eest-ulejaanud-el-vaatab-pealt/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP