RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 17. mai 2018

EKRE saadikud volikogudes soovitavad muuta presidendi külaskäigud kiidulaulu asemel asjalikeks aruteludeks

President Kaljulaid räägib oma kohtumistel edulugudest, mitte muredest.


Leo Begström ütles, et presidendi külaskäigust anti volikogu liikmetele vaid loetud päevad varem teada, ilmselt selleks, et mingeid riigipeale ebameeldivad külalisi, näiteks piketikorraldajaid või murekurtjaid, kohale ei tuleks. “Tegu on presidendi konkreetse programmiga, kus ta paneb peamise rõhu liitunud valdadele,” rääkis ta. Haljalasse jõudes oli Kersti Kaljulaid käinud juba 20 omavalitsuses.

Leo Begströmi sõnul rääkis president traditsioonilist ümmargust juttu sellest, kui ilus kõik on, kutsus rahvast tutvuma Eesti alalise esindaja Euroopa Liidu juures Mati Maasikase kirjutiste ja presidendi kodulehe antava infoga, nimetas ennast pigem konservatiiviks, soovitas võõrastele eesti keelt õpetada ja rõhus tööjõuvajadusele. “On näha, et ta ei ole reaalse eluga ennast kurssi viinud,” märkis ta. Näiteks soovitas Kaljulaid väikese palga üle kurtval arstil seda lihtsalt vallast juurde küsida.

Teiste teemade seas oli president kiitnud Ameerikat, kuid mitte Trumpi; ta ei suhtunud hästi Poola visiidi ajal saadud kutsesse teha selle riigiga rohkem koostööd, vaid eelistavat Saksamaad järgida, ning viimaks leidis ta negatiivseid sõnu ka EKRE kavandatava kohtureformi suhtes. Leo Bergströmi arvates ei teadnud Kaljulaid isegi rahvuskonservatiivide olemasolust Haljala volikogus.
Seega soovitavad Anti Poolamets ja Leo Bergström EKRE saadikutel volikogudes üle Eesti valmistuda presidendi külaskäikudeks, et need ei kujuneks propagandistlikeks ettevõtmisteks, millel räägitakse vaid sellest, kui ilus elu Eestis on.

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/eesti/ekre-saadikud-volikogudes-soovitavad-muuta-presidendi-kulaskaigud-kiidulaulu-asemel-asjalikeks-aruteludeks/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP