RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 14. mai 2018

Reformierakond liigub jõuliselt edasi: viienda asemel tahetakse saada lausa esimeseks maailmas!

Poliitperekond Siim ja Kaja Kallas.

Reformierakond kannatab endiselt kunagise peaministri Andrus Ansipi luuludesse kalduva nartsissismi all, jätkates “maailma viie rikkaima riigi” kord juba ummikusse jooksnud poliitikat.
Nüüd on utopistide kandvaks jõuks Kallaste poliitperekond, eriti “vältimatu peaminister” Kaja Kallas.  “Me ei saa Eestis raha paremale ja vasakule külvata, küll aga on Eestis valdkondi, kus meil on võimalik saada maailmas number üheks ja siin ongi küsimus prioritiseerimises,” vahendab Delfi Ärileht loo “Kaja Kallas: meil on võimalik saada maailmas number üheks” kaudu Kallase sõnu seminaril “Teadmistepõhine Eesti – kuidas sinna jõuda?” peetud kõnes.

 Nooruke naispoliitik tõi näiteks soomlased. “Kogu puidutehnoloogiaalane intellektuaal on nende käes, nad on selgelt oma fookuse sinna pannud ja on selles ka liidrid,” märkis ta. Võib eeldada, et Kaja Kallas ei võtnud seejuures arvesse üha uusi Hiina kapitali toel ehitatavaid tselluloositehaseid, mis teevad metsamaa Soome ruttu metsatuks maaks — tagajärjeks on pisut raha ja Talvivaara kaevanduse moodi ökokatastroof, tänase Soome reaalsus.

Siim Kallas küsib Eesti Päevalehes: kust tuleb Euroopat lõhkuv kurjus? Talle vastab Joel Friedrich Steinfeldt: “Eks ikka sealtsamast, kust tuli ka Nõukogude liitu lõhkuv “kurjus”. Rahvad ja riigid tahavad olla vabad, aga mitte €uromaniakkide diktatuuri all, kes enne Nõukogude Liitu kummardasid ja teenivad nüüd uusi peremehi.”

Kallaste poliitperekonna üks häälemagnet üritas olla ka IME reinkarnatsioon ehk isemajandav Eesti, mille algatajaks oli kunagi Siim Kallas ja mille äratas ellu tema tütar. Paraku suutis Kaja Kallas ideele kohe vee peale tõmmata, sest kui selgus, et Eesti eurorahad kipuvad lähitulevikus liiga väikeseks jääma, soovitas ta nende säilitamiseks hakata mängima meie okupatsioonil valusatel keeltel.
Reformierakonnas pole midagi muutnud ega muutu ka noorukese kauni daami käe all, hoolimata sellest, et mujalt üles korjatud ideed vuntsitakse üle ja esitatakse omade pähe. Või tegelikult on erakonnas tervikuna midagi muutunud küll — raha on otsa saanud, sest opositsioonis ollakse lihapottidest ja skeemitamistest kaugel.

Kaja Kallasel tuleb kord ka raskustega rinda pistma hakata — Eesti Päevaleht kirjutab, et Reformierakonnas pole Riigikogu valimisnimekirjade kohti veel ametlikult jagama hakatud, kuid mõnede tundlike piirkondade puhul on vastuolud juba õhus.

Allikas: http://uueduudised.ee/arvamus/repliik/reformierakond-liigub-jouliselt-edasi-viienda-asemel-tahetakse-saada-lausa-esimeseks-maailmas/?

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP