RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 3. mai 2018

Euroopa lahinguvalmidus kuivab üha enam kokku, Saksamaal on vaid neli kõlbulikku hävitajat

Pärast Nõukogude Liidu lagunemist Läänt haaranud patsifism ja kaitsekulude tähtsusetuks pidamine on viinud selleni, et majanduslikult tugevad Lääne-Euroopa riigid on sõjaliselt tõelised äbarikud.
Saksa õhujõudude üle sajast hävituslennukist Eurofighter on lahingukõlbulikud vaid mõned üksikud, kirjutas väljaanne Der Spiegel.

 Väljaande sõnul on üks probleemidest viga lennuki osas, kuhu tuleb kinnitada kaitsevahendite toimimist korraldavad sensorid. Lisaks napib riigil õhulahinguks rakette, mistõttu on Der Spiegeli andmeil NATO operatsioonideks tegelikult valmis vaid neli Eurofighterit, vahendab BNS.

Sõjavägi eitab väidet probleemi olemasolust ja rõhutab, et Saksa hävitajad täidavad oma operatsioonilisi kohustusi. Samas levisid hiljuti ka teated, et ükski Saksamaa kuuest suuremast allveelaevast pole võimeline merele sõitma ja seda kinnitas siiski ka merevägi ise.

Lahinguvalmiduse taastamine ja kaitsekulutuste tõstmine on pikk protsess ja praegu jäävad Balti riikidele tõsiseltvõetavateks sõjalisteks liitlasteks vaid USA ja Poola. Paraku pole suhted kummagagi neist just parimad — Eesti jätkab Trumpi-vaenulikku retoorikat ja on distantseerunud ka Brüsselile vastanduvast Varssavist, ohverdades julgeolekulised huvid orjalikule Brüsseli kiiluvees ulpimisele.

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/maailm/euroopa-lahinguvalmidus-kuivab-uha-enam-kokku-saksamaal-on-vaid-neli-kolbulikku-havitajat/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP