RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 21. veebruar 2019

Suur vale Delfis: EKRE ei saanud kutset Stockholmi valimisdebatile, vaid hoopis äraütlemise

EKRE saadikuid ei kutsutud teadlikult poliitkorrektsesse Stockholmi. Pilt on illustratiivne.

Tänane Delfi kirjutab valimisdebatist Stockholmi Eesti Majas, viidates, et kutse said kõik erakonnad, kuid see on täielik vale – ilmselt küll mitte Delfi, vaid korraldajate poolne.
EKRE ei saanud mingit kutset ja kui erakonna büroojuht võttis ise debati moderaatori ja peakorraldaja, REL poliitikakomisjoni juhi Evelin Tammega ühendust, soovides samuti omapoolse esindaja saata, vastas too e-kirjas:
“Lp Ülle Vunk! Tänan kirja eest! Kahjuks ei ole meil seekord võimalik rohkem esinejaid debatile kutsuda. Meie saali lavale lihtsalt ei mahu rohkem inimesi. Lisaks on vihakõne, millega teie erakonna inimesed sageli on Eesti avalikkust šokeerinud, Rootsis palju rangemalt seadustega reguleeritud. Ürituse korraldaja ja moderaatorina ei soovi ma sellega riskida. Heade soovidega, Evelin Tamm, debati moderaator ja peakorraldaja, REL poliitikakomisjoni juht”.
Seega jätsid korraldajad teadlikult EKRE kutsumata ja väide, et kutse debatil osalemiseks saadeti kõigile erakondadele, on täielik vale! Ja vähemalt Delfi ülekannet jälgides tundub, et lavale oleks üks EKRE poliitik igati ära mahtunud.

Delfi kirjutab: “Täna toimus Stockholmi Eesti Majas valimisdebatt, kus poliitikud vestlevad muuhulgas globaalsest eestlusest, kaitsepoliitikaalasest koostööst Rootsiga ning vihakõnest.
Debatil osalesid Jevgeni Ossinovski (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Kristina Kallas (Eesti 200), Airis Meier (Reformierakond), Mart Luik (Isamaa) ja Valdur Lahtvee (Eestimaa Rohelised). Teemadeks olid globaalne eestlus, topeltkodakondsus, laste emakeeleõpe ja keelepoliitika, kaitsepoliitika suunad ja koostöö Rootsiga, vihakõne ja infosõda ning kliimapoliitika.
Debatti modereerisid Sirle Sööt ja Taave Sööt Vahermägi. Kutse debatil osalemiseks saadeti kõigile erakondadele. Valimisdebati korraldas Rootsi Eestlaste Liit.”

Tõenäoliselt ei tahetud Rootsi Eesti Majas kuulda rahvuskonservatiivide seisukohta ei topeltkodakondsuse, emakeeleõppe, keelepoliitika ega vihakõne osas.
On väga inetu ja samas kurb, et väliseestlaste eest varjatakse tegelikke poliitilisi suundumusi kodumaal ning nad saavad kuulda vaid kartellipoliitikute seisukohti, andes ilmselt ka oma hääled valimistel neile.

Ka Kanadas käinud EKRE Riigikogu saadik Jaak Madison pidi kogema ebaviisakat tõrjumist. Eesti.ca kirjutab: “Torontos Agrikola kiriku koosoleku ruumides pidi 11. veebruaril 2019 kell 13.00 toimuma ametlik tutvustav kohtumine Eesti Vabariigi Riigikogu liikmega. Hetk enne kohtumise algust tuli telefonikône kelleltki hästi tuntud Eesti ühiskonna tegelaselt. Solvava TELEFONIÕIGUSEGA, kompromiteeriva soovitusega paluti Agrikola kiriku esimehel keelata kohtumine, keelata Riigikogu liikmel astumine üle kiriku ukseläve, sealjuures kompromiteerides valeliku laimuga Eesti Vabariigi Riigikogu liiget. Taoline ebaaus anonüümne tegevus ei ole Kanada eestlaste ühiskonnas mitte esmakordne.”
Loe ka: Feministeeriumi aktivist Evelin Tamm lülitab vihakõne-EKRE Rootsi eestlaste jaoks pildist välja

Täpsustus: EKRE kutse 12. veebruaril siiski sai, kuid sel ajal oli juba raske leida inimest, keda kohale saata. Loo kirjutamise hetkel toimetusel seda infot polnud. Kutse hilisem saamine ei väära fakti, et algselt öeldi Evelin Tamme kaudu poliitkorrektsusele tuginedes ära, hiljem aga mõeldi tõenäoliselt Uute Uudiste kriitilise loo tõttu ümber.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/suur-vale-delfis-ekre-ei-saanud-kutset-stockholmi-valimisdebatile-vaid-hoopis-arautlemise/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP