RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 15. detsember 2011

Lisaraha riigikogu riiulifirmadele on ahnuse ja künismi tipp

Saada sõbrale

Pressiteade 14.12.2011
Eestimaa Rahvaliit
Eesti Rahvuslik Liikumine
Lisaraha riigikogu riiulifirmadele on ahnuse ja künismi tipp
Eesti Rahvuslik Liikumine ja Eestimaa Rahvaliit on kategooriliselt vastu parlamendierakondade kavale muuta erakondade seadust nii, et Riigikogus esindatud parteide loodud ja nendega seotud sihtasutused hakkaksid riigieelarvest oma maailmavaate levitamiseks raha saama.
Mitte miski ei keela erakondadel asutada sihtasutusi ka täna ja rahastada neid samadel alustel kõigi teiste sihtasutustega. Reformierakonna, IRL-i, Sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna poolt iseenesele iga-aastase 4 x 200 000.- euro suuruse lisaraha määramine on korruptiivne ja rikub jämedalt võrdse kohtlemise printsiipi.
„Riigikogu parteid jagavad neljakesi niigi omavahel pea sada miljonit krooni aastas, pannes kõik teised erakonnad äärmiselt ebavõrdsesse olukorda. Kuid sellest jääb neile ikka väheks. Praegusel ajal, kui õpetajatele, päästeteenistustele, õdedele jne raha ei jätku, suletakse tuletõrjedepoosid ja koole ning inimesed lahkuvad Eestist, on eriti vastutustundetu ja häbematu endale rahva arvelt lisa võtta. Pole kahtlustki, et see raha läheb parteipropaganda tegemiseks ja parteisõduritest poliitagitaatoritele töökohtade loomiseks maksumaksja kulul, ükskõik, kui ilusasti ja idealistlikult selle kasutamist ka ei põhjendataks. Rahvas ei ole rumal, et sellist asja läbi ei näeks,“ tõdeb Margo Miljand, Rahvaliidu esimees.
„Toimuv tõestab, et tänased koalitsiooni ja opositsioonierakonnad on kaotanud igasuguse moraali ja häbitunde, pööranud rahvale selja ja moodustanud Riigikogus korruptiivse poliitkartelli. Nende teostatav poliitika on taandunud lihtviisiliseks riigi ja maksumaksja raha ärastamiseks ja enda võimu põlistamiseks vahendeid valimata. Eesti poliitika paremaks muutmiseks pole vaja rohkem maksumaksja raha parteidele. Vaja on tahet muuta Eesti ausaks ja demokraatlikuks riigiks. Alustada võiks kasvõi valimisseaduse muutmisest ja Põhiseaduse täitmisest,“ ütleb Eesti Rahvusliku Liikumise juhatuse liige Henn Põlluaas.
Eesti Rahvuslik Liikumine ja Eestimaa Rahvaliit kutsuvad ausaid parlamendisaadikuid Reformierakonna esitatud küünilist ja korruptiivset eelnõud mitte toetama ja rõhutavad, et Riigikogu on seatud kogu rahva, mitte vaid nende endi erakondlike huvide ja heaolu eest seisma.
Allikas: http://www.syndikaat.ee/index.php

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP