RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 24. oktoober 2015

MATTI ILVES: VENEMAA JA IISRAEL ON ALUSTANUD ÜHISEID HARJUTUSI SÜÜRIAS

Venemaa ja Iisrael on alustanud ühiseid õppusi, et muuta lennud üle Süüria õhuruumi ohutuks ja tagada lennuohutus. Sellest teatas Vene kaitseministeerium.
Esimene koolituse etapp on juba lõppenud ja keskendus koordineerimisele, mille eesmärk oli ennetada ohtlikke juhtumeid kahe lennuväe vahel.

Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja kindralmajor Igor Konashenkov ütles ajakirjanikele: "Vastastikune teabevahetus õhusõidukite tegevuses on korraldatud kasutades sidet Vene õhuväe juhtimiskeskuse, mis on Hmeimim´i lennubaasis ja Iisraeli õhujõudude juhtimiskeskuse vahel." Nüüd on lõppenud ka õppuste 2. etapp.

Presidendi Vladimir Putin pressiesindaja ütles juba varem, et Moskva ja Tel Aviv vahel kokkulepitud peaminister Benjamin Netanyahu viimane visiidi ajal Venemaale käivitada suhtluskanal ja vahetada teavet arengutest Süürias.

Iisraeli allikad kinnitasid, et Moskva on teatanud Tel Aviv´ile juba varam, et alustatakse õhurünnakuid Süürias.
Aga mida juudid Süürias teevad, seda ei tea ma praegugi. Neil tuleks tegelikult liituda venelastega, kui võidavad mässulised, poleks see üldse Iisrael´ile kasulik, sest siis ei saabu rahu vaid nad hakkavad võitlema omavahel ja tegu on juutidele piiririigiga. Aga seda Iisrael ilmselt ei tee, sest nii läheksid nad USA-ga vastuollu, kuigi seda varemgi tetud.
Juutudel on praeguses kodus küllalt tegemist Palestiina araablastega, et luua okupeeritud territooriumidele Suur-Iisraeli riik. Nad peavad nii või teisiti lahti saama palestiinlastest, muidu riik ei püsi, hoolimata nende suurest tuumaarsenalist. Palestiinlastega ei tahetagi kokku leppida ja lõputud "rahukõnelused" ei ole midagi muud kui teesklemine. Nüüd on juudid veel asnud takistama palestiinlaste liikumist Tempimäel ja Kaljumošee juures. Kuuldavasti on koostatud ka plaanid juutidele uue templi ehitamiseks

Kui tagasi minna Süüria juurde, siis hiljuti teatas veel Süüria ortodoksi patriarh lääneriikidele: "Lõpetage meie rahvast mõrvavate terroristide relvastamine."

Kasutatud allikas: https://www.middleeastmonitor.com/news/europe/21717-russia-and-israel-start-joint-training-exercise-for-safe-flights-over-syria

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP