RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 14. november 2012

MATTI ILVES: EESTIS ON KEHTESTATUD KURIKUULUS MÕÕDIKUTE SÜSTEEM

2005. aastal pukes esimene mõõdikute skandaal ja selle tagajärjel pidi tagasi astuma tolleaegne justiitsminister Ken-Marti Vaher. Tuletan meelde, et Vaher tahtis kehtestada Eestis tõelist plaanimajandust ja sellist mõõdikute süsteemi mis oleks määranud, et kui palju korrumpeerunud ametnikke peab politsei kohtu alla andma. Ennekuulmatu plaanimajandus ametnike karistamisel lähtub eeldusest, et kõik ametnikud on milleski süüdi.
See Vaheri omaaegne mõõdikute skandaal oli tubli verstapost Partsi valitsuse kukkumise ja Andrus Ansipi peaministriks saamisel. Lisaks langes ka Erakond Res Publica populaarsus pea olematuks ja pani selle liituma Isamaaliiduga, partei sai uueks nimeks Isamaa ja Res Publca Liit, ehk lühidalt - IRL.

Nüüd on Ken-Marti Vaher teisel ringil ja seekord siseministrina. Probleemid on ikka samad, nimelt mõõdikud, seekord nii otseses kui ka kaudses mõttes. Kasutades taaldeldamata mõõdikuid, rikkus politsei otseselt seadust ja tegi seda seepärast, et teenida ministri ees kannuseid ja täita plaani liiklusrikkujate karistamisel. Need arvud-mõõdikud on politseile ette seatud, nii teavad rääkida mõnedki asjaga kursis olevad inimesed ja mine tea, kas need on ainsad plaanilised karistamised.
Loodetavasti ei päästa Vaharit tema otseste alluvate vabastamine. Tagasi astus juba Ida prefektuuri juht Aldis Alus ja lahkuisavalduse on esitanud ka Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt, kuid tema lubas vabatada minister ametist alles 2013. aasta mätsis (seega sisulist vabastamist ei toimu), samal aastal saab täis ka Küüdi 5 aastane ametiaeg.

Lõpuks peab ütlema, et Ken-Marti Vaher on läbikukkunud poliitik ja minister, ning tagasiastumine oleks parim mida ta teha saaks. Vastasel juhul võib kukkuda ka praegune valitsus. See oleks ka parim, mis Eestile juhtuda saab, kui siia lisada veel erakorraliste Riigikogu valimiste korraldamine.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP