RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 18. november 2012

Oleme teel rikkusele

Liberaalide lubadus rikkaimate hulka võib peagi täituda. Oleme taas näinud rahvusliku koguprodukti kasvu võrreldes eelmise aastaga. Liberaalvõim kirjeldab taas, kuidas Eesti elanike rikkus ja heaolu on kasvanud ning vahe Euroopa suurtega on vähenenud.
Tegelikkus on vähem roosiline
Miks norralane saab seitse korda suuremat tunnitasu, kui eestlane? Väike näide: kui Norras on majanduspoliitika osaks toodangule võimalikult suure lisandväärtuse andmine ning riik toetab eelistusega just neid ettevõtteid, siis siin on peateema toorme müük või allhange.
Näiteks Eestis müüakse üha arutumatel mahtudel maha palki, millest protsentuaalselt SKT küll kasvab aga tavainimene midagi ei saa. Norras tehakse sellest väärisvineeri ja tipptasemel mööblit, mis müüakse kõrge hinnaga maha. Sellest võidab tootja ja töötaja tunduvalt rohkem. Eestis viiakse ilma maksustamata minema hiigelsummades võõrfirmade kasumit. Norras on selliseks puhuks varuks maks. Võidab taas kogu riik. Kindlasti ei tasuks siin samas mahus kasumimaksu, aga näide on olemas.
See on kahe majanduspoliitika erinevus. Norras osaleb riik majanduse käigu(sh struktuursete muudatuste suunamisel) aga Eestis on eesmärk koguda makse, suunata ELi rahad kuidagi laiali ja kõik.
Kui lisada siia juurde veel mädaneva Euroopa Liidu olemus, kus lapsed on paha, pedeabielud ja immigrandid hea,  võlg selle katteks ka hea ning  raha paiskamine utopistide eurounelma kooshoidmiseks samuti hea, on elatustaseme langus vältimatu.
Isegi, kui Eesti elatustase protsentuaalselt teiste languse najal tõuseb, oleme ikka suletud ringis.
Vajame majanduspoliitika muutust alustades kõikidest meie iseseisvale majanduspoliitikale kahjulikest lepetest taandumist, mis seni vaid kasvatanud inflatsiooni.

Allikas: http://staap02.wordpress.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP