RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 10. november 2012

Vene teadlased leidsid, et GM toit on kahjulik

Venemaa alustas Keskkonnaohutuse Päevi uute sõltumatute teadlaste tulemuste avalikustamisega GM toidu valdkonnas. Vene teadlased leidsid, et GM toit võib olla imetajatele ohtlik ja võib mõjutada paljunemisvõimet. Teadlased toitsid kiirelt paljunevaid Campbelli hamstreid kaks aastat sojaga, mida tavaliselt põllumajanduses kasutatakse ja mis sisaldab erineval määral geneetilsielt muundatud soja. Teist katsegruppi toideti puhta sojaga, mille leidmine oli raske, sest 90% maailmas kasvatavast sojast on geneetiliselt muundatud. GMO-vaba soja toodi lõpuks Serbiast.
Katse viisid läbi Geneetilise Ohutuse Liit ja Ökoloogiliste ja Evolutsiooniliste Probleemide Instituut.
Dr. Alexei Surov kommenteeris katset järgmiselt: ”Me valisime välja mitu katseloomade gruppi, hoidsime neid paarikaupa puuris ja andsime tavatoitu. Ühe grupi toidu sisse ei lisanud me midagi, teist söötsime GMO-vaba sojaga, kolmanda grupi toidus oli mõningal määral GMO-sid ja neljanda grupi toit oli kõrgendatud GMO sisaldusega. Me jälgisime nende käitumist, kuidas nad kaalus juurde võtavad ja millal nad poegivad. Alguses olid kõik grupid sarnased. Kui valisime poegadest uued paarid ja jätkasime toitmist samamoodi, nagu enne, hakkasime märkama tõsisemaid mõjusid. Nende paaride kasv oli aeglustunud ja nad saavutasid seksuaalse küpsuse hiljem. Nende poegadest moodustasime uued paarid. Paaridelt, keda toitsime GMO-dega me enam järglasi ei saanudki. Need paarid olid järglaste saamise võime kaotanud."
Kolmanda põlvkonna hamstrid pakkusid teadlastele ka teisi üllatusi. Katses osalenud loomade suus hakkasid kasvama karvad. Teadlased ei oska seletada, miks see nii juhtus ning miks GMO-dega toidetud loomadel näib käivituvat nö hävitusprogramm. Nende sõnul on seda võimalik neutraliseerida vaid sellega, et GMO-de söömine ära lõpetada.Teadlased tegid ettepaneku keelata GM toidu kasutamine kuni on selge, kas GMO-d on bioloogiliselt ohutud. Vene teadlaste tulemused ei ole esimesed, mis näitavad GM toidu kahjulikkust, seda on leidnud ka Prantsusmaa ja Austria teadlased.
http://english.ruvr.ru/2010/04/16/6524765.html

Allikas: http://www.eko.org.ee/gmo/index.php 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP