RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 21. aprill 2015

MATTI ILVES: PRESIDENT ILVES ON EESTI VÄLISPOLIITIKA JUHT?

Paistab, et president Ilves on võtnud enda kätte Eesti välispoliitika juhtimise. Tema eestvedamisel järgneb üks skandaalne avaldus vahetpidamata teisele. On päris selge, et välispoliitika juhtimine ei kuulu parlementaarses osariigis presidendi valdkonda, vaid selleks on Riigikogu seadnud ametisse valitsuse koos pea- ja välisministriga.

On aga täiesti mõistmatu, kuidas valitsus ja parlament taluvad sellist sekkumist poliitikasse? Paistab, et meie presidendil on kõrgeid ja mõjuvõimsaid välismaiseid patroone, nii et meie mitmest mastist poliitikud ei julge vahele sekkuda. See on tõesti kummaline, aga mitte imestamisväärne.

Ilvese viimasest üllatavast avaldusest kirjutab "Õhtuleht": "President Ilves maalis väljaandele The Telegraph antud intervjuus üsna musta pildi Eesti tulevikust: Venemaa on võimeline Eesti vallutama nelja tunniga ning presidendi meelest on Venemaa rünnak Eestile "võimalik" ja isegi "tõenäoline"."
Jaa, siin pole enam midagi ütelda ja selline avaldus ületab kõik piirid. Huvitav, kuidas kuulasid seda rahvas ja sõjaväelased, kuidas tõstis see nende võitlustahet?
Me olene alati olnud uhked enda kõrge kaitsetahte ja Kaitseväele eraldteud rahaliste vahendite üle, mis nüüd on juba veidi üle 2. protsendi. Samuti on meile pidevalt kinnitatud, et Eesti esmane kaitsevõime on täiesti piisav, et vastu pidada NATO liitlaste saabumiseni!
Nüüd aga president purustas sell "illusiooni", Venemaale piisab eesti vallutamiseeks neljast tunnist! Tähendab, kõik meie pingutused on osutunud täiesti asjatuiks.

Paistab, et Ilves´e Ameerika käskijad on andnud presidendile ülesande, valmistada rahvas ja poliitikud ette, et ilma USA (NATO) alaliste baasideta me toime ei tule - selles on asi. Kas aga Ilves ei osutu nii üheks sõjaõhutajaks ja provotseerijaks eriti tundlikus piirkonnas? Ja kas sellised avaldused ei meelita Venemaad korraldama üllatusrünnakut, et testida NATO otsustavust ja hoida ära alaliste Ameerika baaside tulekut Baltikumi.
Seni on meie sõjalised eksperdid arvanud, et piisab NATO varustusbaaside või ladude olemasolust meie territooriumil ja selline otsus on ka NATO parlamentaarse assamblee poolt juba vastu võetud.

Nüüd on Ilves hakanud keerutama, aga mis üteldud - see öeldud.
_____________
Lugege lisaks sõdu pidavast NATOst: SIIT

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP