RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 8. august 2015

MATTI ILVES: LAHKUS ENDEL LIPPMAA

 Foto: Peeter Langovits

"Postimees" teatas: "Postimees": "Eesti Teaduste Akadeemia saalis toimus täna akadeemiku ja professori Endel Lippmaa ärasaatmine. Endel Lippmaa suri neljapäeval, 30. juulil 84-aastasena. Lippmaa sündis 15. septembril 1930. aastal Tartus. Ta oli akadeemik, keemilise füüsika ja füüsikalise keemia professor, füüsika-matemaatikadoktor, Eesti Teaduste Akadeemia (ETA) füüsika ja astronoomia osakonna juhataja, ETA energeetikanõukogu esimees, keemilise ja bioloogilise füüsika instituudi (KBFI) rajaja ja teadusnõukogu esimees, KBFI keemilise füüsika laboratooriumi juhataja ja mitmete ülikoolide audoktor. 1999. aastal valiti ta Eesti 20. sajandi saja suurkuju hulka."
Ja veel: "Ilves tõi välja, et akadeemik Lippmaa kompromissitus ning ajaloolise õigluse eest seismine viis Balti riikidelt ja Poolalt iseseisvuse röövinud Molotov-Ribbentropi pakti avalikustamiseni ja hukkamõistmiseni Moskvas 1989. aastal.«See oli meile oluline tähis okupatsiooniahelatest vabanemisel ja naasmisel Euroopasse, toetudes õiguslikule järjepidevusele. Just seda pidas Endel Lippmaa tähtsaks,» kinnitas Ilves."

Endel Lippmaa hankis USA Kongressi raamatukogust 1980-ndate lõpus Molotov-Ribbentropi pakti koopia ja teisi dokumete ning kaarte, neil asus ka raamatukogu märge, et tegemist on tõeste koopiataga, seega olid need sertifitseeritud. Need dokumendid andsid meie delegatsioonile vaidlustes NSV Liidu ametnikega kätte põhilised argumendid.

E. Lippmaa oli aus nii inimesena kui teadlasena. Ta oli üks neist vähestest teadlastest (meilt veel Anto Raukas), kes paljastas poliitikute (seda ebatõset seisukohta jagavad ka meie valitsuspoliitikud) ja kinnimakstud kliimateadlaste vale inimtekkelisest ja jätkuvast kliima soojenemisest. See vale tuleb kasuks vaid "õhuga kauplejatele" ja pankuritele.

Endel Lippmaa "Ekspress.ee": "Kliima praegu mitte ei soojene, vaid jaheneb. Inimeste poolt õhku paisatud süsinikdioksiid avaldab sellele protsessile üksnes tühist mõju... Teaduslike mõõtmiste tulemused ei ühildu Valitsustevahelise Kliimamuutuste Paneeli mudelitega absoluutselt. Paneeli ennustused on lihtsalt valed!" Siiski, miks sellist demagoogiat peaks tarvis olema? "Selleks, et raha teha! Meteoroloogid saavad uuringuteks teadusrahasid ja müüakse ju ka CO2 kvoote - minu arvates saab sellega manipuleerida triljoneid eurosid. See on kõva bisnis!"
Sellest Lippamaa teenest rahvale (kuna tänapäeval on tõe rääkimine teene) ei julgenud reeturpoliitikud muidugi midagi kõnelda või siis kirjutada.
Tõeti, kliima soojenemine lõppes 18 aastat tagasi ja meid ootab ees hoopis väike jääaeg, nii, kui oli Euroopas 15...16. sajandil.

Endel Lippmaa oli suur eestlane.

3 kommentaari:

Anonüümne 8. august 2015, kell 12:20  

Ei tea... teadlastele võib-olla kliimasoojenemise teooria tõesti kasulik olla, aga vastupidine seisukoht on kasulik neile, kes saaksid julgelt edaspidigi reostada ja uusi suurtehaseid-vabrikuid rajada... Kõige suuremad rämpsu tekitajad ja elektritarbijad on ikkagi suurettevõtted. Kõige vaesemate inimeste ökoloogiline jalajälg on kõige väiksem.

Anonüümne 8. august 2015, kell 12:29  

Kellel õigus, selgub lähima 100 aasta jooksul. Paljud saavad ise näha. Teadlaste sõnul on merevesi tõusnud isegi kiremini, kui nad on ennustanud. Gröönimaa sulamist võib igaüks minna ise oma silmaga jälgima. National Geographic ütleb, et liustikud peaksid kasvama ja taanduma inimesele hoomamatul kiirusel, praegu aga haihtuvad nad lausa meie silme all!

Matti Ilves 8. august 2015, kell 12:53  

Teate, üks siin õigustab valeandmete esitamist atmosfääri reostamise vähendamisega ja teine kasutb siin valetavate "teadlaste" andmeid. Kliimaprotsessid on aeglased, mina jälle olen kuulnud liustike sulamise vähenemist ja jääkatte aeglast suurenemist.
Väike jääaeg saabub rutemini kui arvate ja hakkab välja kujunema arvatavasti 2015...2040. See tähendab lihtsalt seda, et meile saabuvad erakordselt külmad talved ja jahedad suved, misstõttu võivad mõnel aastal külvid ikalduda.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP