RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 13. august 2015

Soome hakkab sisserändajatele lahkumise eest peale maksma

Soome hakkab suurte riigikulude tõttu sisserändajatele kodumaale lahkumise eest peale maksma. Summa suurus sõltub päritoluriigist ja seal valitsevast olukorrast.

Juulikuus jõustunud uue seaduse kohaselt saavad sisserändajad, kelle varjupaigataotlusele on eitavalt vastatud või kes on ise selle tagasi võtnud, taotleda edasiste probleemide vältimiseks kodumaale naasmiseks toetust. Seda juhul, kui nad teevad seda vabatahtlikult, teatas Soome rahvusringhääling.
Soome immigratsiooniameti teatel võidakse positiivse otsuse puhul määrata rahaline toetus lahkumiseks vajalike tarbekaupade näol või siis kombineerituna. Osa rahast vabatahtlikuks tagasipöördumiseks makstakse vahetult enne lahkumist ja ülejäänu, kui inimene on naasnud oma päritoluriiki.
"Peo peale" makstava summa suurus sõltub sisserändaja päritoluriigi arengutasemest ja sealsest olukorrast. See võib varieeruda paarisajast kuni tuhande euroni.
Näiteks nö A-gruppi kuuluvad Afganistani, Iraagi ja Somaalia rahvad saavad kodumaale naasmiseks ligi 1000 eurot. Immigratsiooniamet võib toetust tõsta, kui taotleja on olnud näiteks inimkaubanduse ohvriks langenud.
Lisaks rahale hüvitab Soome riik ka lennupiletid, reisidokumendid ja muud kulud. See lahendus on odavam, kui sisserändajate ülalpidamine, mis koormab Soome majandus.
Kodulehe Vapaaehtoinenpaluu.fi lahkus eelmisel aastal vabatahtlikult kodumaale 318 inimest. Nendest 75 sõitsid Iraaki, 37 Venemaale ja 37 Ukrainasse. Sel aastal on tehtud juba 410 avaldust lahkumiseks.

Allikas: http://www.pealinn.ee/koik-uudised/soome-hakkab-sisserandajatele-lahkumise-eest-peale-maksma-n149908

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP