RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 18. veebruar 2016

Helme: Vabaerakond vahetas poolt, kuid võitlus kooseluseaduse tühistamise nimel jätkub

Kuigi teisipäeval hääletati riigikogus kooseluseaduse tühistamise seaduse eelnõu häältega 41 : 39 menetlusest välja, lubab EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme, et teema ei kao päevakorralt seni, kuni õnnestub kooseluseadus koos kõigi sellele järgnenud nurisünnitistega tühistada.

Konservatiivne Rahvaerakond kavatseb võitlust kooseluseaduse kehtetuks tunnistamise eest jätkata. “Varem ei ole me näinud nii palju ühiskondlikku pahameelt, kui on viimase kahe aasta jooksul tekitanud kooseluseaduse jõuga läbisurumine,” ütles Helme ja lisas: “Selge on see, et kavatseme tühistamise eelnõu uuesti esitada ega ei lase teemal laualt maha minna. Teema ei kao seni, kuni meil õnnestub seadus koos kõigi sellele järgnenud nurisünnitistega tühistada.”

Vabaerakond vahetas poolt?

Ühtlasi heitis Martin Helme Vabaerakonnale ette, et see on kooseluseaduse küsimuses poolt vahetanud ning teinud tehingu Reformierakonna ja sotsidega:
“Vabaerakond on seni andnud mõista, et ei poolda kooseluseadust ega rakendusakte. Täna aga toetasid neli Vabaerakonna saadikut kooseluseaduse jätkamist ja ainult üks selle tühistamist, ülejäänud hiilisid vabaerakondlikult hääletusest kõrvale. Selline selgrootus näitab, et nad ei kanna välja oma väidet, nagu oleks nad uut poliitilist liini ajav seltskond.”
Helme sõnul näitas tänane hääletus ka seda, et koalitsioonil ei ole kooseluseaduse rakendusaktide läbisurumiseks 51 poolthäält, kuivõrd kooseluseaduse pooldajate leer koosnes täna vaid 41 häälest.
“Seda hoolimata jõhkrast käteväänamisest, mida kooseluseaduse pooldajad on rakendanud kõigi puhul, keda nad üritavad ümber veenda,” ütles Helme.

Vabaerakond peab kompromissi võimalikuks

Vabaerakonna esimees Andres Herkel ütles teisipäeval Vikerraadio saates “Uudis+”, et kui kooseluseaduse rakendusaktide ja Vabaerakonna esitatud paarkonnaseaduse eelnõu puhul süveneda sisulistesse küsimustesse, on kokkulepe riigikogus nende kahe konkureeriva seaduseelnõu osas täiesti võimalik.
“Tehniliselt on see võimalik. Seaduseelnõusid saab omavahel ühendada, aga küsimus on eeskätt ikkagi sisuline, et mida saab üle võtta ja mida ei saa. Me sellist jonni ei aja, et asjal peab olema ühe või teise poole nimi. Olulised on ikkagi lahendused. Lahendus peaks olema selline, mis ühiskonda nii teravalt ei lõhestaks ja seega jätaks niisuguse tagasihoidlikuma regulatsiooni, kus samasooliste kooselu päriselt ei trügi sellele mängumaale, mida ühiskonnas traditsiooniliselt on tuntud abieluna,” rääkis Herkel.
ERR-i uudisteportaal vahendab, et Vabaerakonna algatatud paarkonnaseaduse eelnõu läbis täna riigikogus küll esimese lugemise, kuid uuesti täiskogu ette see ilmselt ei jõua. Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Valdo Randpere sõnul otsustas fraktsioon toetada Vabaerakonna algatatud paarkonna seaduse parlamendi menetlusse jätmist, et õiguskomisjonis edasi minna kooseluseaduse rakendamisega.

Kuidas hääletati?

Kooseluseaduse tühistamise seaduse poolt või vastu jagunesid hääled järgmiselt:
1) Kõik EKRE saadikud hääletasid kooseluseaduse tühistamise poolt.
2) IRL-i saadikutest hääletas kooseluseaduse tühistamise vastu Marko Mihkelson ning Raivo Aeg, Kalle Muuli, Mart Nutt, Juhan Parts ja Einar Vallbaum jätsid hääletamata.
3) Vabaerakonnast hääletas kooseluseaduse tühistamise poolt vaid Jüri Adams. Krista Aru, Monika Haukanõmm, Ain Lutsepp ja Artur Talvik hääletasid kooseluseaduse tühistamise vastu. Andres Ammas puudus hääletuselt ning Andres Herkel ja Külliki Kübarsepp jätsid hääletmata.
4) Keskerakonnast ei hääletanud ükski saadik kooseluseaduse tühistamise vastu, ent Peeter Ernits, Oudekki Loone, Martin Repinski ja Mailis Reps ei osalenud hääletusel.
5) Sotsiaaldemokraatidest ei hääletanud keegi kooseluseaduse tühistamise poolt. Kõik sotsid hääletasid kooseluseaduse tühistamise vastu, välja arvatud Helmen Kütt ja Sven Mikser, kes puudusid hääletuselt.
6) Ka Reformierakond ei lubanud ühelgi oma saadikul hääletada kooseluseaduse tühistamise poolt, olgugi, et Igor Gräzin, Kalle Laanet, Deniss Boroditš ja Aivar Sõerd on kooseluseaduse läbisurumise vastu. Kõik Reformierakonna saadikud hääletasid kooseluseaduse tühistamise vastu, välja arvatud juba nimetatud, kes jätsid hääletamata, ning Kalle Palling, Yoko Alender ja Maris Lauri, kes puudusid istungilt.
Nagu näha, oli kooseluseaduse tühistamise seaduse parlamendi menetlusest väljaarvamise tõkestamiseks võimalus nii IRL-i, Keskerakonna, Vabaerakonna kui ka Reformierakonna saadikutel, kes ei toeta kooseluseaduse läbisurumist. Erinevatel põhjustel jäeti see võimalus aga kasutamata.

Allikas: http://objektiiv.ee/helme-vabaerakond-vahetas-poolt-kuid-voitlus-kooseluseaduse-tuhistamise-nimel-jatkub/

Lugege-vaadake lisaks siit
Martin Helme: me esitame kooseluseaduse tühistamise eelnõu kohe uuesti:
http://objektiiv.ee/martin-helme-me-esitame-kooseluseaduse-tuhistamise-eelnou-kohe-uuesti/

4 kommentaari:

Anonüümne 18. veebruar 2016, kell 17:36  

Oht on ääretult suur, et koalitsioonimeelsete tulihingelised käsilased imbuvad rahvale lähedal olevatesse organisatsioonidesse ning alustavad trooja viirustena vastukampaaniat, tõstes esile saboteeritava organisatsiooni nime.

Selliste sabotööride ennetamiseks oleks õige teha nutikaid pressiavaldusi, et on juba teada ning ridades on arvatavasti mitmed, kelle tuvastamine on vaid aja küsimus.

Anonüümne 18. veebruar 2016, kell 17:38  

On see sihilik sabotaaž? Vaikselt liitutakse ja siis alustatakse valjuhäälset vastukampaaniat.

http://epl.delfi.ee/news/arvamus/saptk-toetaja-rivo-avalik-kiri-endise-nulltolerastina-tunnistan-oma-suud?id=73717759

Anonüümne 20. veebruar 2016, kell 11:06  

Jälgid on teated vabaerakonna sabaliputamisest. Kui selgub ,et see on selgrootu isend ja veelgi ohtlikum kui avalik kahjur, siis rahvas on jälle saanud löögi.Kahju!

Anonüümne 25. veebruar 2016, kell 17:41  

Oh, Peeter Ernits.

Vanarahvas ütleks: mooramees on oma töö teinud. Ka sina, Brutus!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP